Črna kronika

Moški, ki sta ga dvojčici želeli najeti za umor, povedal svojo plat zgodbe

Poreč, 02. 03. 2014 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

28-letni dvojčici iz Poreča, ki naj bi načrtovali umor poslovneža iz Rovinja, sta še vedno v priporu. Moški, ki sta ga želeli prisiliti v umor poslovneža, je zdaj povedal svojo plat zgodbe in poudaril, da je tudi sam postal njuna žrtev.

28-letni dvojčici Sandra in Marija Jokić iz Poreča sta se v središču pozornosti hrvaških medijev znašli, ko je policija sporočila, da sta želeli plačati 50.000 evrov za umor rovinjskega poslovneža. Prijavil ju je 28-letni moški, od katerega sta zahtevali, da umori poslovneža.

28-letnik je zanikal, da je bil v eno od sester zaljubljen. Po njegovih besedah je bila Marija zaljubljena vanj, sam pa je bil ženi zvest.

28-letni moški, ki ne želi, da mediji razkrijejo njegovo identiteto, je za Glas Istre povedal, da je bil tudi sam žrtev "zlobnih" dvojčic. Dejal je, da je sestri spoznal septembra lani v lokalu, kjer je delala tudi njegova žena. Začeli so se družiti in sprva je mislil, da se ukvarjata z izposojo aparatov in da delata za ruske in beloruske turistične agencije. A nato sta mu sestri razkrili, da se v resnici ukvarjata s kriminalom. Pojasnili sta mu, da si kot tarče izbirata moške, ki jih zapeljeta. Nato jih oropata.

Ena od dvojčic je bila v zvezi z rovinjskim poslovnežem in sestri sta živeli v njegovem stanovanju. Ko se je zveza končala in je poslovnež zahteval, da se izselita, sta se odločili, da poslovnež mora umreti. "Ko sta mi dejali, da me želita najeti za umor, sem mislil, da se šalita," je dejal 28-letnik. Obljubili sta mu 50.000 evrov. "Vse je delovalo preveč nerealno. Kdo bi zares naročil umor?" je dejal 28-letnik.

Ko je videl, da sta sestri resni, je želel na račun njunega načrta nekaj zaslužiti. "Rovinjskega poslovneža sem želel opozoriti, a me ni poslušal. Mislil sem, da mi bo dal kaj denarja, če ga opozorim," je dejal 28-letnik.

Vse skupaj ga je začelo skrbeti. Ko je sestrama Jokić povedal, da ju bo prijavil policiji, če bosta nadaljevali z nagovarjanjem, sta mu odvrnili, da ga bosta ubili. "Zelo hitro sem spoznal, da ne želim biti vpleten v to zadevo. Za sabo že imam nekaj kaznivih dejanj. Življenje se mi je spremenilo v pekel," je povedal. Tako je res odšel na policijo in povedal vse, kar je vedel.

Sestri, ki imata tako hrvaško kot belorusko državljanstvo, sta v priporu od 2. decembra lani.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PlusTurboBoost
02. 03. 2014 16.11
+4
Material za novo hrvaško telenovelo.
supmuhel
02. 03. 2014 11.17
+29
Poznam te 2 delketi. Res sta totalno odbiti in s svojimi telesi sta ze marsikaterega porocenega moskega izsiljevali. Taki dve si zasluzita to, kar jima dela hrvasko pravosodstvo...
Feels_good_man
02. 03. 2014 11.12
+0
upam da je vsaj denar vzel
pedritsegonita
02. 03. 2014 09.43
+22
Izjmemno pomembna novica.
batom@pinkponk.com
02. 03. 2014 10.18
+17
pa ful aktualna tudi... (to se je odvrtelo pred 3 meseci)