Zimski športi

Na Pokljuki vsi najboljši iz Sočija

Pokljuka, 04. 03. 2014 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dva dni pred nadaljevanjem svetovnega pokala v biatlonu je slovensko prizorišče na Pokljuki kljub številnim težavam z veliko količino snega nared za tekmovanja. Prireditelji poudarjajo veliko zanimanje iz tujine in tudi letos obljubljajo zanimiv spremljevalni program.

Teja Gregorin
Teja Gregorin FOTO: Reuters

Prireditelji pričakujejo prihod vseh najboljših iz Sočija, skupaj pa se bo na Rudnem polju zbralo 235 tekmovalcev iz 32 držav. Slovenska aduta ostajata ista kot vso sezono, le vlogi sta tokrat zamenjani, saj je v ospredju bronasta iz Sočija, a zdravstveno nekoliko načeta Teja Gregorin, v vlogi favoritov za najvišja mesta pa bo tudi Jakov Fak, ki je gledalce lani na Pokljuki navdušil z drugim mestom na tekmi s skupinskim startom, leto prej je bil najboljši v sprintu. Vsi slovenski tekmovalci pa pred domačimi gledalci obljubljajo še bolj zavzet nastop kot sicer.

Slovenski prireditelji so letos izredno zadovoljni s programom, ki so ga dobili s strani Mednarodne biatlonske zveze, saj so dobili praktično najbolj atraktiven program. Že v četrtek bo na sporedu sprint, v soboto zasledovanje in v nedeljo le tekma najboljših 30 tekmovalcev in tekmovalk, ki imajo pravico nastopa na tekmi s skupinskim startom.

Pokljuški delavci so se letos spopadli z obilico dela pri pripravi tekmovališča, saj je na Rudnem polju padlo kar dva metra snega. "S parkirišč smo odstranili 25.000 kubičnih metrov snega, 5000 s prog in stadiona," je povedal podpredsednik organizacijskega odbora in eden stalnih sodelavcev biatlonskega tekmovanja na Pokljuki Peter Zupan. Slednji je bil izredno zadovoljen tudi z zanimanjem tujih gostov za tekme na Pokljuki, saj so tujcem letos prodali okrog 1300 paketov na Bledu in v Bohinju.

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: STA

Direktor organizacijskega odbora Tomaž Šušteršič je dva dni pred tekmovanji razkril, da je na prodajnih mestih Eventima in na Petrolu na voljo še nekaj vstopnic za ogled tekmovanj. Ob tem je opozoril na snežno podlago na Pokljuki, zaradi katere so parkirna mesta bolj omejena kot sicer, zato obiskovalce pozivajo, da uporabijo avtobusne prevoze z Bleda, vmesna postaja bo v Gorjah in tudi iz Bohinja.

Kot vselej bo poskrbljeno tudi za zabavo, ob glasbi bo tudi letos nastopala atraktivna plesna skupina, kot vselej pa bo zabavno v šotorih ob stadionu.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.