Zimski športi

Naveza Višnar–Fabjan deveta na ekipni tekmi

Liberec, 13. 01. 2013 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V češkem Libercu so izvedli sprinterski ekipni tekmi smučarjev tekačev. Pri ženskah, pri katerih sta Slovenki Katja Višnar in Vesna Fabjan preizkušnjo končali na devetem mestu, je zmagala Norveška, pri moških, pri katerih Slovencev ni bilo na startu, pa Rusija.

Katja Višnar
Katja Višnar FOTO: Damjan Žibert

Na šestih odsekih 850 metrov dolge proge sta se najbolje znašli Ingvild Flugstad Oestberg in Maiken Falla, a razlike so bile vse do konca majhne in Švedinji Stina Nilsson in Ina Ingemarsdotter sta bili na koncu na drugem mestu le za 0,6 sekunde. Nekoliko več je na tretjem mestu zaostala švedska naveza Linn Sömskar in Magdalena Pajala (+ 5,7). Slovenska ekipa je na koncu zaostala dobrih 15 sekund, a ni imela pravih možnosti za preboj na vrh. Že na startu je Slovenija zaostala, Vesni Fabjan je vmes še uspelo priti do šestega mesta, na koncu pa sta se morali Slovenki zadovoljiti z devetim mestom. Eno mesto sta pridobili, ker je prva norveška ekipa v zadnji menjavi padla in zdrsnila na rob deseterice.

"Današnji cilj je bila uvrstitev med šest. Deveto mesto ni bilo tisto, kar smo želeli. Dekleti sta se v finale uvrstili dokaj suvereno, tam pa ni šlo vse tako, kot smo želeli," je menil trener ekipe Marko Gracer. Na polovici sezone je ocenil, da je po solidnem začetku ekipa doživela padec, tako da jo čaka še precej dela pred nadaljevanjem.

Vesna Fabjan
Vesna Fabjan FOTO: Damjan Žibert

Slabši izid od želenega je bil pri Katji Višnar tudi posledica slabe opreme. "Polfinale nama je dobro uspel. A sama sem imela že zjutraj težave z izbiro smuči, povedala sem serviserjem, da z istimi ne bom tekla v finalu. A zamenjave niso našli, tako da sem morala nastopiti z istimi. Kljub nekonkurenčnim smučem sem se počutila v redu, se je pa bilo težko boriti," je dejala Višnarjeva. Nekoliko bolj zadovoljna je bila z nastopom Fabjanova: "Zame je bila ta tekma lažja, ker sem vedela sem, da sem v tej tehniki bolj domača. Zelo dobro mi je šlo že v polfinalu, res pa je, da sem porabila precej moči. Skušala sem narediti več, a je bilo težko, ker sem morala že v drugi predaji loviti zaostanek."

Pri moških so imeli največ uspeha Rusi. Mihail Dejvatjarov in Nikolaj Morilov, člana druge ruske zasedbe, sta na koncu za osem desetink ugnala Norvežana Andersa Gloeersena in Paala Golberga, tretja pa sta bila člana prve ruske ekipe Aleksej Petuhov in Nikita Krijukov z enakim zaostankom, le za desetinko sta brez stopničk ostala Norvežana Oystein Pettersen in Anders Gloeersen.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Leitner
14. 01. 2013 23.12
+1
Sam Gloeersen pa je norc, da je na ist tekm bil 2. in iztočasno biu 4.