Slovenija

'Ne bom vas pustil na cedilu'

Murska Sobota, 12. 09. 2008 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pahor je dejal, da bodo tisti, ki bodo podprli socialne demokrate, prispevali k razmeram, ki bodo "dobre za nas in za naše otroke".

Shod Socialnih demokratov
Shod Socialnih demokratov FOTO: Črt Butul

Predsednik SD Borut Pahor je v Murski Soboti predstavil kandidate za poslanke in poslance v osmi volilni enoti s sedežem na Ptuju. Ob tem je dejal, da bodo tisti, ki bodo podprli socialne demokrate, prispevali k razmeram, ki bodo "dobre za nas in za naše otroke".

Za to vam dajem besedo in ne bom vas pustil na cedilu, je nadaljeval Pahor. Za tiste, ki sprašujejo, zakaj poskuša SD prav letos s tako ambicijo zmagati na volitvah, ko pa je jasno, da se bliža čas neke gospodarske negotovosti, vladi in državi pa sami problemi, saj je čas konjunkture in vsega dobrega za nami, je Pahorjev odgovor: "Prav zato, ker bo temu tako, smo edina prava alternativa za soočanje s temi izzivi mi, socialni demokrati."

Po njegovih besedah se SD zaveda tako problemov kot priložnosti, ki so pred nami, glede obojih pa imajo v programu konkretne rešitve za naslednja štiri leta. Pomembno je, da smo socialno občutljiva stranka in da razumemo, da teh reform javnosti ni mogoče vsiliti, ampak se je z njo treba pogovarjati o njih in dosegati pametne kompromise. "Smo socialni demokrati in verjamemo v socialni dialog in kako pomembna je socialna varnost za to, da obstoji v družbi potrebno zaupanje v reforme, ki jih razvoj naše družbe potrebuje," je dejal.

"Slovenija se je znašla na nekem križišču, ne na prvem, ne na zadnjem. Ni najbolj usodno, toda tudi ne nepomembno, zato vas prosim, da vas in vse ostale povabimo, da tisto nedeljo ne ostanejo doma in se odločijo," je povedal predsednik SD.

Kdo so kandidati?

V osmi volilni enoti s sedežem na Ptuju bodo za SD kandidirali Boštjan Hac, Biba Biserka Juričinec, Boris Lebar, Brigita Perhavec, Andrej Horvat, Anton Kampuš, Darinka Čobec, Milena Pregl, Meta Puklavec, Dejan Levanič in Danilo Toplek.

Središče
Središče FOTO: Dare Čekeliš

Hac, ki kandidira v okraju Lendava, želi prispevati delež k skladnemu razvoju Slovenije in ljudem omogočiti dostojno življenje. Za Juričinčevo iz volilnega okraja Ormož je močnejše in družbeno bolj odgovorno gospodarstvo temelj socialne varnosti, ljudje pa si zaslužijo spodobno plačilo. Lebar iz ljutomerskega okraja se bo posvetil varstvu okolja, promociji zdravega življenja in športa.

Perhavčeva, kandidatka v okraju Murska Sobota 1, se zavzema za odgovorno in razvojno naravnano politiko, ki bo vsem omogočala človeka dostojno življenje. Andrej Horvat iz okraja Murska Sobota 2 se bo zavzel za Prekmurje, Slovenija pa si je po njegovem sposobna priboriti mesto med najbolj uglednimi državami na svetu.

Kampuš iz volilnega okraja Gornja Radgona poudarja, da oblast ni sama sebi namen, pač pa mora graditi na ljudeh in za ljudi. Čobčeva iz lenarškega okraja verjame, da lahko socialni demokrati spodbudijo vrednote za zdrave in strpne medsebojne odnose. Preglova iz okraja Pesnica pa ugotavlja, da stanje duha v Sloveniji ni dobro, kaj šele spodbudno, zato želi prispevati k spremembam.

Puklavčeva iz volilnega okraja Ptuj 1 želi mladim omogočiti kakovostno in vsem enako dostopno izobraževanje, Levanič iz okraja Ptuj 2 se bo zavzel predvsem za mlade, Toplek iz volilnega okraja Ptuj 3 pa poudarja, da mora biti gospodarstvo neodvisno od političnih apetitov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

E_coli59
13. 09. 2008 13.03
gospod medojed...saj nisem rekla, da sem nevtralna kar se tiče politike, to je jasno videti...in ne mi vi, prosim, o Darwin-u, ker se vidi, da vam ene lekcije manjkajo, čeprav ste prepotovali že cel svet in še kaj boste naprej vrgli. In sploh me ne prepričevat o tem, ker nimate dovolj dobrih argumentov. Pa včasih se bi lahko malo v prste vgriznile, preden napišete še kakšno bedarijo!
OrodniK
13. 09. 2008 12.47
Gospod Pahor, ne sprenevedajte se. Najprej pravite, da imate konkretne programe, potem pa zasledimo v časopisih vaše kontradiktorne izjave. Ljudje niso zlate ribice s spominom dolgim 2s. Zvišali boste plače in pokojnine, hkrati zmanjšali inflacijo, ....bla, bla, bla
medojed
13. 09. 2008 01.56
Spostovani E_coli59 , v kolikor hocete ostati nevtralni v politicnih stvareh, ne smete stati za nobeno opcijo, vsaka ima dobre in slabe plati. Razlika je v tem, da se bivsi komunisti se niso navadili na tolikokrat imenovanega Darwin-a
E_coli59
13. 09. 2008 01.47
stojim za tem, da v prejšnji vladi ni bilo toliko manipuliranja, kot je sedaj...zato je navsezadnje tudi izgubila.
medojed
13. 09. 2008 01.41
ne E_coli59 - ali se spomnite pakta Ribbentropp in Molotov, to je bilo davnega leta in je gospod Gobels poslal znanstvenike na podrocju manipulacije v takratno SSSR, od tod tudi podaljski v ceprav takozveni svobodni Sloveniji
medojed
13. 09. 2008 00.55
E_coli59 - Vprasa kaj, bodite natancni
E_coli59
13. 09. 2008 00.11
ja itak....del priviligiranih sem ja...:D moraš bit priviligiran, da imaš svoje mnenje??? lepo vas prosim!če pri vas gre to tako, pol pa se res človek lahko še samo vpraša.
medojed
12. 09. 2008 23.49
E-coli59 - oh kako si ubogi, ko moras pisati po diktatu suverenov - fevdalcev - komijev
E_coli59
12. 09. 2008 23.10
medojed...praviš, da so tako imenovani komunisti meli Slovenijo v fevdu?Men se bolj zdi, da bi Janca rad fevdalizem uvedel:D kakšne eni tupite. Na koncu je v glavnem vsega kriv kučan...še malo, pa bo kriv za točo in druge katastrofe...aja, saj res, on je ja sam hudič:D:D
nx01
12. 09. 2008 21.57
Ali ne vidiš Borut, obkrožen si z judeži. Sedaj si jim dober, če pa, bognedaj zmagate na volitvah pa te bodo itak menjali in nastavili Zokija!
apostoli
12. 09. 2008 21.15
taksni kot so portc so sloveniji delali skodo 45 let in vec zato hvala gospod pahor za cvikle in rope.
medojed
12. 09. 2008 20.31
Gospod Pahor, podpiram vas, a le ce se odrecete swingerjem in pa zlocincu Potrcu
medojed
12. 09. 2008 20.30
Osebno imam stiri zakonske otroke in nobenega se izven zakona