Naslovnica

New Jersey vodi s 3:0

New York, 18. 04. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V severnoameriški hokejski ligi NHL so moštva odigrala nova srečanja v končnici Stanleyjevega pokala. Na vzhodu sta ekipi Buffala in New Jerseyja krepko v vodstvu, medtem ko je na zahodu boj za nadaljevanje bolj izenačen, saj so moštva Edmontona in Dallasa ter San Joseja in St.Louisa pred peto tekmo izenačena v zmagah.

Ekipa Sabelj iz Buffala je na domačem ledu sicer šele po podaljšku, a vendarle uspela še tretjič premagati Philadelphijo, tokrat s 4:3. Curtis Brown je po dobrih šestih minutah podaljška dosegel odločilni zadetek za Sablje in jih popeljal k vodstvu v zmagah s 3:1. To je bila za Buffalo že druga zmaga v podaljšku v končnici tekmovanja za Stanleyjev pokal. V vseh štirih obračunih je bil za zmago odločilen le en zadetek. Sablje bodo v četrtek poizkušale izločiti iz nadaljnjega tekmovanja Letalce v Philadelphiji. Miroslav Satan in Donald Audette sta oba zadela v tretji minuti tekme in Sablje so povedle z 2:0, nato pa so Letalci izenačili z goloma Daymonda Langkowa in Simona Gagnea, za Buffalo pa je znova zadel Chris Gratton in svoje moštvo spet popeljal v vodstvo s 3:2. Dan McGillis pa je proti koncu tretje tretjine izenačil za Sablje in jim zagotovil podaljšek, ki pa se je končal v prid Buffala.

V Severni Karolini so Viharniki doma visoko izgubili z Vragi iz New Jerseyja z 0:4 in težko je pričakovati, da si bodo lahko še priborili nadaljevanje tekmovanja, saj hokejisti New Jerseyja vodijo v zmagah že s 3:0. Branilci naslova prvaka lige NHL New Jersey Devils v skupnem seštevku zadetkov proti Viharnikom vodijo kar z 11:1. Večina druge in tretje tretjine je bila polna grobe, trde igre ter pretepov, saj so Viharniki poizkušali na vse mogoče načine zaustaviti New Jersey, kar pa jim ni uspelo. Izkazal se je tudi vratar Vragov Martin Brodeur, ki je že drugič zapored in desetič v karieri ohranil mrežo nedotaknjeno.

Na zahodu je tekmovanje precej bolj izenačeno. V Edmontonu so Naftarji doma v podaljšku z 2:1 premagali Dallas in tako uspeli izid v zmagah izenačiti na 2:2. Mike Comrie je bil junak srečanja, saj je zadel le dobri dve minuti pred koncem podaljška in tako zagotovil domačemu moštvu neodločen izid v zmagah. Napadalec Oilersov Doug Weight je bil izključen v prvi tretjini, saj je od zadaj v ogrado grobo porinil obrambnega igralca Zvezd in ga tako izločil iz igre.

Tudi Morski psi so imeli srečo pred domačim občinstvom, saj so s tremi zadetki v drugi tretjini s 3:2 premagali tekmece iz St.Louisa in izenačili izid v zmagah. Zelo dobro se jim je posrečila zamenjava vratarja v zadnjem hipu, ko so na led namesto standardnega igralca Jevgenija Nabokova poslali Miikko Kiprusoffa, ki je uspešno obranil kar 39 strelov.

Izidi končnice hokejske lige NHL:

Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 4:3 (podaljšek)

- Buffalo vodi s 3:1 v zmagah

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 0:3

- New Jersey vodi s 3:0 v zmagah

San Jose Sharks - St. Louis Blues 3:2

- moštvi sta izenačeni v zmagah 2:2

Edmonton Oilers - Dallas Stars 2:1 (podaljšek)

- moštvi sta izenačeni v zmagah 2:2

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA