Golf

Belačeva in Štirn odlično nastopila v Veliki Britaniji

London, 19. 07. 2012 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ana Belac in Luka Žan Štirn se z British Junior Open Championshipa vračata z izjemnim uspehom. Mladi golfist je tekmovanje končal na 6. mestu, slovenska predstavnica med dekleti pa je bila 14..

British Junior Open Championship velja za enega najbolje zasedenih mednarodnih mladinskih turnirjev na svetu. Prvenstvo poteka pod okriljem R&A, letošnjega pa se je letos udeležilo preko 120 tekmovalcev in tekmovalk iz več kot 67-ih držav. Vsaka država lahko prijavi dva najboljša igralca v kategoriji do 16 let, in sicer dekle in fanta. Dogodek se je odvijal na slovitem Fairhaven Golf Clubu, ki je vsega 40 minut oddaljen od Lythama, kjer se je danes začel British Open.

Ana Belac
Ana Belac FOTO: GZS

Slovenijo sta zastopala Ana Belac in Luka Žan Štirn. V zahtevnih razmerah za igro – igralce sta vseskozi motila močan veter in dež - so cut (rez) po dveh dneh zmanjšali z 80 na 30 tekmovalcev. Oba slovenska predstavnika sta ga uspešno prestala, kar je uspelo le še šestim reprezentancam, za nameček pa je bil Žan Luka po dveh dneh med fanti uvrščen na visoko 8. mesto, Ana pa je bila v konkurenci deklet dvanajsta.

Tretji finalni dan pa sta oba slovenska predstavnika na razmočenem igrišču odigrala še eno dobro igro. Slovenski predstavnik je tekmovanje končal na 6. mestu, dekle pa je se je uvrstilo na 14. mesto. Oba sta prejela mednarodne točke na evropski in svetovni lestvici, po končanem tekmovanju pa je organizator R&A vse tekmovalke in tekmovalce povabil na ogled 1. in 2. kroga British Open 2012 ter s tem omogočil vsem mladim golfistom neprecenljivo izkušnjo na njihovi športni poti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3