Črna kronika

16 žrtev strelskega spopada

Manila, 06. 12. 2008 10.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Filipinih je prišlo do strelskega obračuna med policijo in pripadniki roparske tolpe. V navzkrižnem ognju je umrlo 16 oseb, med njimi tudi štirje mimoidoči.

V filipinskem mestu Manila se je odvijal spopad policije s pripadniki roparske tolpe, ki je bil podoben prizorom iz akcijskih filmov. Policija je sprva le sledila osumljencem, ko pa so ti spoznali, da jih nekdo opazuje, je prišlo do streljanja. Načelnik policije Leopoldo Bataoil je dejal, da so osumljenci menili, da so jih policisti obkrožili in so tako začeli streljati na vse, ki so jih videli. Policija je odgovorila s streli.

Filipinska policija na vajah. (Slika je simbolična)
Filipinska policija na vajah. (Slika je simbolična) FOTO: Reuters

Večjemu vozilu, v katerem je bilo osem roparjev, je prišel nasproti avtomobil, v katerem sta bila moški in njegova 7-letna hčerka. Njuno vozilo se je znašlo sredi navzkrižnega ognja in oba sta umrla. Hkrati sta umrli tudi dve drugi osebi, ki sta bili v neposredni bližini kraja streljanja.

Osem roparjev, ki so bili v enem vozilu, je umrlo na kraju spopada. V drugem vozilu sta bila dva roparja, ki sta poskušala med streljanjem pobegniti, a jima je policija sledila. Roparja sta zapustila vozilo in ukradla motor mimoidočemu motoristu. Policija ju je ustavila s streli, pod katerimi sta roparja takoj podlegla.

Umrla sta tudi pripadnik policijske specialne skupine in varnostnik. Dva policista sta ranjena. Policija je sicer pri roparjih našla puške, pištole, radio in policijske jakne. Tako zdaj preiskujejo, ali je šlo pri roparjih za nekdanje policiste. Hkrati so napovedali, da bodo opravili temeljito preiskavo samega dogodka.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

populus
06. 12. 2008 19.55
igor.gojcic ma kako se ti ljubi povsod in pri vsaki temi pametovat.škoda da se ti nisi znašel na sredini obeh skupim da bi jim bil za tarčo!
Ramzess
06. 12. 2008 14.42
Štirje mimoidoči ali firbci, razlike je namreč velika. \"v katerem sta bila moški in njegova 7-letna hčerka. Njuno vozilo se je znašlo sredi navzkrižnega ognja in oba potnika sta umrla.\" Voznik je torej preživel, in kdo je bil drugi potnik. Ubogi otrok. Velja prebrati kar se napiše, pred objavo, pa malo logike vključit. Po drugi strani pa ne razumem, kam ljudje gledajo, kaj mislijo, in zakaj se ne umaknejo na varno, če se znajdejo v nevarnih okoliščinah. Res je nenavadno, da nekateri zmrznejo in reagirajo, a to ni opravičilo. Najhuje je to, da policaji niso nič boljši od roparje, in ravno tako nosijo odgovornost za smrti žrtev. Tako reč bi morali preiskovati neodvisni preiskovalci, policaji znajo marsikaj prikriti, nekateri ljudje so tudi njihove žrtve.
BILI_PITON
06. 12. 2008 13.13
ResSteBolniki
06. 12. 2008 12.14
ResSteBolniki
06. 12. 2008 12.14
Se strinjam s tabo cannabisfan, drgač pa naravna selekcija, nikaš kaj.
cannabis
06. 12. 2008 12.08
se dogajajo po svetu take grozne stvari ja...legalizirajte ganjo pa se nebojo strelal ker se jim nebo dalo...