Črna kronika

18-letnik naj bi kradel, spor z 21-letnikom prerasel v poskus uboja

Ljubljana, 11. 04. 2018 12.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
/ An.V., S.S.
Komentarji
0

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana Valter Zrinski je pojasnil, da je bil 21-letnik, ki je zabodel 18-letnika, znan policiji. Prav tako tudi 18-letnik. Mladeniča sta se sprla, ker naj bi 18-letnik prijatelju 21-letnika ukradel denar in drogo.

Več videovsebin
  • Osumljenec žrtev najprej fizično napadel, nato zabodel z nožem
    01:41
    Osumljenec žrtev najprej fizično napadel, nato zabodel z nožem
  • Policija izsledila osumljenca in njegove prijatelje
    01:45
    Policija izsledila osumljenca in njegove prijatelje
  • Iz SVETA: Priča snemalcu opisala poskus uboja
    02:15
    Iz SVETA: Priča snemalcu opisala poskus uboja
  • Iz 24UR: Maščevanje za drobiž
    02:00
    Iz 24UR: Maščevanje za drobiž

V ponedeljek okoli 14.40 so ljubljanske policiste obvestili, da se je v gostinski lokal na Igriški ulici zatekel moški, ki je bil zaboden. Policija je ugotovila, da sta se 21-letni osumljenec in 18-letni oškodovanec sprla zaradi predhodnih nerazčiščenih dogodkov, spor je prerasel v fizični obračun, v katerem je 18-letnik skoraj umrl. 

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana Valter Zrinski je pojasnil, da se je osumljenec z osebnim avtomobilom pripeljal v center mesta oziroma v bližino Igriške ulice skupaj z dvema prijateljema. 

21-letnega osumljenca so pripeljali pred preiskovalnega sodnika.
21-letnega osumljenca so pripeljali pred preiskovalnega sodnika. FOTO: POP TV

Na Igriško ulico je prišel zaradi predhodnega dogovora s prijateljem, ki je že bil v enem izmed tamkajšnjih gostinskih lokalov in je v bližini opazil oškodovanca. Slednji mu je namreč pred okoli 14 dnevi na podlagi predhodnih groženj odtujil manjšo količino denarja in droge (marihuano). V zvezi s tem dogodkom je bil uveden predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja ropa, je dejal Zrinski. 

Ko je osumljenec prišel do gostinskega lokala, mu je prijatelj pokazal na oškodovanca, 21-letnik je stopil do njega in ga fizično napadel, tako da je padel po tleh. Sledil je prepir, nato fizično obračunavanje. Zrinski je nadaljeval, da so v preiskavi ugotovili, da je njuno vpitje slišal eden od prijateljev, s katerim se je pripeljal osumljenec, in mu iz vozila prinesel nož. 21-letnik je 18-letnika zabodel v prsni koš in ga poškodoval še po roki. 18-letnik zdaj ni več v smrtni nevarnosti. 

Kaj je pokazala preiskava poskusa uboja na Igriški ulici v Ljubljani?
Kaj je pokazala preiskava poskusa uboja na Igriški ulici v Ljubljani? FOTO: POP TV

Po dejanju se je osumljenec s tremi prijatelji odpeljal s kraja, med begom so nož skrili na območju Mosteca, a ga je policija našla. Kmalu po dogodku so našli tudi avtomobil in osumljenca ter njegove prijatelje. Eden izmed slednjih se je kriminalistom aktivno uprl, kar po besedah Zrinskega obravnavajo kot sum kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. 

Osumljencu, ki so ga že večkrat obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja, so odvzeli prostost. Tud 18-letnik je znani starec policije. 

Kriminalisti nadaljujejo z delom, saj želijo ugotoviti vloge prijateljev osumljenca. 
Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen zapora od 5 do 15 let (storilec se kaznuje za poskus v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou