Črna kronika

24-letnik sam poklical policijo, grozil naj bi tudi, da bo ubil svoje starše

Škocjan, 14. 06. 2020 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maruša Slana, Neža Pušnik
Komentarji
0

Znanih je več podrobnosti grozovitega trojnega umora v vasi Škocjan pri Domžalah. 24-letni storilec je po okrutnem dejanju sam poklical policijo, po naših neuradnih informacijah pa je zagrozil, da bo ubil tudi svoje starše in mlajšo sestro. Motiv za zločin še ni znan, mladeniča pa bodo v ponedeljek pripeljali pred preiskovalnega sodnika.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Storilec sam poklical policijo
    02:25
    Iz 24UR: Storilec sam poklical policijo
  • Iz 24UR: 24-letniku grozi dosmrtni zapor
    01:05
    Iz 24UR: 24-letniku grozi dosmrtni zapor
  • Izjava Aleksandre Golec s PU Ljubljana o trojnem umoru
    00:28
    Izjava Aleksandre Golec s PU Ljubljana o trojnem umoru
  • Iz 24UR: Trojni umor pri Domžalah
    02:29
    Iz 24UR: Trojni umor pri Domžalah

 

V soboto se je okoli 11.30 v vasi Škocjan v Občini Domžale zgodil trojni umor. 24-letnik je na grozovit način ubil dedka, babico in strica, nato pa, kot smo poročali, iz hiše prišel okrvavljen z orožjem v rokah in se ob pozivu brez besed predal policistom. 

Tiskovna predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec je potrdila, da je storilec v pridržanju, jutri pa ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika. Kriminalistična preiskava medtem intenzivno poteka naprej, kaj je vodilo mladeniča v tako grozovito dejanje, pa še ni znano. Kot je potrdila Golčeva, je 24-letnik sam poklical policijo. Po naših neuradnih informacijah naj bi ob klicu na 113 zagrozil, da bo ubil tudi svoje starše in mlajšo sestro. Njegova starša in sorojenka so se, kot smo neuradno izvedeli, v času umora nahajali v hiši, ki je okoli 200 metrov oddaljena od kraja zločina. Policija sicer storilca v preteklosti še ni obravnavala zaradi kaznivih dejanj. 

Kot smo že poročali, je po naših informacijah 24-letnik kot orožje uporabil nož. Pokojni so bili stari 81, 74 in 51 let, je potrdila policija. 

Družino mladeniča so za oddajo 24UR domačini opisali kot urejeno, njega pa kot dobrega človeka, ki je starima staršema pomagal na kmetiji, bil pa je tudi aktiven član v župniji. Po nekaterih informacijah se naj bi njegovo obnašanje v zadnjem času sicer spremenilo. Družina naj bi bila zelo verna, blizu pa so si bili tudi z župnikom, ki je že včeraj, kmalu po dogodku, prihitel na kraj zločina.

Čeprav je trenutno o višini kazni – seveda, če bo 24-letnik spoznan za krivega – težko govoriti, bi mu lahko glede na trenutno znane okoliščine dosodili tudi dosmrtno zaporno kazen, ki je pri nas v veljavi od leta 2008. Če bo med preiskavo ugotovljeno, da je osumljeni na grozovit ali zahrbten način sorodnike naklepno umoril ali pa da jih je umoril iz koristoljubnosti, morilske sle ali brezobzirnega maščevanja, bi lahko v zapor šel tudi do konca življenja. Ker pa je naklepnost zelo težko dokazati, dosmrtna kazen pri nas ni bila dosojena še nikomur. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou