Črna kronika

V streljanju umrl 22-letnik, osumljenca prijeli

Novo mesto, 04. 09. 2022 07.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.L., K.H.
Komentarji
0

V soboto okoli 22. ure so policisti na številko 113 prejeli več klicev, da se je na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto, pri Brezju, odvil strelski obračun. 25-letnik naj bi ustrelil 22-letnika, še tri osebe so bile ranjene. Na kraju dogodka je posredovalo več policijskih patrulj, kasneje so se v aktivnosti vključili tudi kriminalisti in policisti s službenimi psi. Policisti so osumljencu nekaj po 7. uri odvzeli prostost in je v policijskem pridržanju.

Kot je pojasnil vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto France Božičnik, so novomeški policisti v soboto malo po 22. uri prejeli obvestilo o streljanju v kraju Brezje. Na kraj so napotili več policijskih patrulj, ki so na terenu ugotovile, da se je zgodil umor. 

Po prvih ugotovitvah je 25-letni osumljenec iz Brezja ustrelil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice. V streljanju so bile ranjene še tri osebe, stare med 19 in 27 let, in sicer ženska in dva moška, ki so jih odpeljali na zdravljenje v novomeško splošno bolnišnico.  Enega od njih, moškega s poškodbami glave, so odpeljali naprej na zdravljenje v UKC Ljubljana. Po zadnjih podatkih ni v smrtni nevarnosti.

V preiskavi so poleg policistov in kriminalistov sodelovali še policisti vodniki službenih psov, ki so specializirani za iskanje orožja, forenziki in strokovnjaki z inštituta za sodno medicino. Teren so preiskovali tudi z brezpilotnikom in helikopterjem.

Zaradi opravljanja ogleda kraja je bila cesta Mirna Peč – Novo mesto pri Brezju zaprta do 3. ure zjutraj. Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica z dežurnim okrožnim državnim tožilcem, ob strokovni pomoči forenzičnih strokovnjakov sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto in inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

Osumljenca, ki ga je policija že večkrat obravnavala, so pridržali 

Policija je zaradi podanih razlogov za sum iskala Mirka Pilingerja.
Policija je zaradi podanih razlogov za sum iskala Mirka Pilingerja. FOTO: PU Novo mesto

Osumljeni Mirko Pilinger, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov s področja javnega reda, je s kraja dogodka pobegnil, zato se je policija sprva obrnila po pomoč na javnost.

Pozneje pa so iz novomeške policijske uprave sporočili, da so osumljenca izsledili. Novomeški policisti so mu nekaj pred pol osmo zjutraj odvzeli prostost in je zdaj v policijskem pridržanju.

Za pokojnega je preiskovalna sodnica odredila sodno obdukcijo, za osumljenca pa strokovni pregled, da se ugotovi morebitna prisotnost mamil, psihoaktivnih zdravil ali alkohola, so poudarili. 

Motiv še ni znan

Med 23. uro zvečer in 2. uro zjutraj je bilo več policistov prisotnih tudi pred Splošno bolnišnico Novo mesto oziroma tamkajšnjo urgenco, saj se je tam zbralo okoli sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo, so sporočili iz PU Novo mesto.

Do streljanja je prišlo na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto, pri Brezju.
Do streljanja je prišlo na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto, pri Brezju. FOTO: Dolenjska News

Motiv za umor policiji za zdaj še ni znan, je poudaril Božičnik.

Po neuradnih informacijah portala DolenjskaNews pa naj bi se spor zgodil zaradi ljubezenskega razmerja, ki so mu nekateri nasprotovali. Neuradno naj bi pri dogodku prišlo do cestne zasede, kjer naj bi najmanj tri osebe začele streljati na mlajšega moškega, poroča omenjeni portal. 

V zvezi z dogodkom še vedno poteka intenzivna kriminalistična preiskava. "Kriminalisti sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave in policisti širšega območja Dolenjske, Posavja in Bele krajine nadaljujejo z aktivnostmi zbiranja obvestil. Nadaljujejo z ogledom treh vozil, ki so jih ponoči zasegli (enega naj bi vozil osumljeni, v drugih dveh so bile poškodovane osebe)," so poudarili na PU Novo mesto.

Več ugotovitev v povezavi z dogodkom bodo razkrili v prihodnjih dneh.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni