Črna kronika

29-letnik, ki so ga našli mrtvega, sam zaplaval v reko Sočo

Nova Gorica, 20. 04. 2020 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

29-letnega domačina, ki so ga našli v strugi reke Soče na Tolminskem, je iskalo približno 30 ljudi. Policisti so pojasnili, da je 29-letnik sam zaplaval v reko Sočo. Ob njem so bili prisotni tudi prijatelji, ki so ga, ko se ta nekaj časa ni vrnil, začeli iskati. Policija bo zaradi kršenja odloka o prepovedi zbiranja na javnih mestih ukrepala tudi proti njim.

Včeraj smo poročali, da so v strugi reke Soče na Tolminskem našli mrtvega 29-letnega moškega. Policisti OKC PU Nova Gorica so bili v soboto, 18. aprila, ob 19.21 uri obveščeni o pogrešanem 29-letnem moškem z območja Upravne enote Tolmin, ki je bil  pogrešan ob reki Soči nad volčanskim mostom v bližini krožnega križišča Peršeti v bližnji okolici Tolmina.  

Takoj po prijavi so tolminski policisti na omenjenem območju začeli izvajati aktivnosti, da bi našli pogrešanega moškega, v iskalni akciji pa so se  jim pridružili tudi pripadniki GRS Tolmin in gasilci PGD Tolmin (skupno približno 30 ljudi).
Takoj po prijavi so tolminski policisti na omenjenem območju začeli izvajati aktivnosti, da bi našli pogrešanega moškega, v iskalni akciji pa so se jim pridružili tudi pripadniki GRS Tolmin in gasilci PGD Tolmin (skupno približno 30 ljudi). FOTO: PU Nova Gorica

Policisti so ob prihodu na kraj in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 29-letni moški okoli 17.30 ure sam stopil v reko Sočo in zaplaval. Pogrešanega so čez nekaj časa najprej začeli iskati tam prisotni njegovi prijatelji, in sicer ob strugi reke Soče proti volčanskemu mostu. Ker ga niso našli, so kasneje na pomoč poklicali reševalce in policiste, so sporočili s PU Nova Gorica.  

Iskalo ga je približno 30 ljudi

Takoj po prijavi so tolminski  policisti  na omenjenem območju začeli izvajati aktivnosti, da bi našli pogrešanega moškega, v iskalni akciji pa so se  jim pridružili tudi pripadniki GRS Tolmin in gasilci PGD Tolmin (skupno približno 30 ljudi).  Pregledali  so celotno okolico od kraja izginotja, predvsem pešpoti na obeh bregovih reke Soče od točke odhoda pogrešanega v omenjeno reko v smeri sotočja, prav tako so reševalci pregledali strugo reke Soče v isti smeri s čolnom. Kljub intenzivnemu iskanju policisti in reševalci pogrešanega moškega v soboto zvečer niso našli, zato so iskalno akcijo začasno prekinili in jo nadaljevali naslednjega dne zjutraj.

Včeraj ob 6.29 uri zjutraj pa so policiste svojci pogrešanega obvestili, da so približno 50 metrov nižje od njegovega vstopa v reki Soči v globini približno treh metrov opazili moškega, ki ni kazal  znakov  življenja in je glede na okoliščine obstajala velika verjetnost, da gre za pogrešanega moškega. Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti  PP Tolmin, ki so zavarovali kraj najdbe in opravili ogled omenjenega kraja.  

Kasneje so se jim pridružili tudi gasilci PGD Tolmin z reševalnim čolnom in potapljači  Podvodne reševalne službe – reševalna enota Tolmin, ki so ob 8.35 uri truplo moškega izvlekli na desni breg reke Soče. V nadaljnjem identifikacijskem postopku je bilo ugotovljeno in potrjeno, da gre za pogrešanega 29-letnega moškega iz Zgornjega Posočja.

Ukrepali tudi zoper njegove prijatelje

Na kraju je bil tudi  zdravnik ZD Tolmin, ki je na kraju potrdil smrt pokojnega,  pri ogledu pokojnega pa ni bilo ugotovljenih nobenih znakov, ki bi kazali na nasilno  smrt.  Z njegove strani je bila odrejena sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno  medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančne  vzrok  smrti.  Glede na dosedanje ugotovitve in ogledom kraja so tolminski  policisti tujo krivdo  izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim  poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.  Prav tako bodo policisti ukrepali zoper njegove prijatelje oz. podali  predlog  drugemu prekrškovnemu organu (Zdravstvenemu inšpektoratu Republike  Slovenije) zaradi kršitve vladnega odloka  o začasno splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3