Črna kronika

31-letnik poškodovan v eksploziji plina, požar uničil ostrešje hiše

Kovača vas, 27. 02. 2020 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Kovači vasi v občini Slovenska Bistrica je zaradi eksplozije plina izbruhnil požar. Pri tem je bil poškodovan 31-letni občan, ki je, potem ko je zavohal uhajanje plina, poskušal zapreti ventil jeklenke, medtem pa je prišlo do eksplozije. Zaradi poškodb so moškega prepeljali v UKC Maribor.

V sredo, nekaj pred polnočjo, so bili policisti PP Slovenska Bistrica obveščeni o požaru zaradi eksplozije plina, v kateri je bil poškodovan 31-letni moški. Ta je sicer slišal in zavohal puščanje plina v domači stanovanjski hiši, zaradi česar je poskušal zapreti ventil jeklenke. Ko je zapiral ventil, je plin prišel v stik z ognjem iz peči na drva, v kateri so kurili, in eksplodiral.

Občan je poskušal zapreti ventil, a je medtem prišlo do eksplozije, ki ga je poškodovala.
Občan je poskušal zapreti ventil, a je medtem prišlo do eksplozije, ki ga je poškodovala. FOTO: PGD Sl. Bistrica

Gasilci PGD Slovenska Bistrica so požar lokalizirali in pogasili, dodatno pa so bili aktivirani tudi gasilci PGD Zg. Bistrica. Ogenj, ki je poškodoval kuhinjo, hodnik in stopnišče ter uničil okoli 30 kvadratnih metrov ostrešja s kritino, so gasilci pogasili.

Poškodovani, ki je bil v hiši sam, je bil odpeljan v UKC Maribor, so sporočili s PP Slovenska Bistrica. Z ogledom bodo policisti in kriminalisti ugotovili vzrok puščanja plina, stopnjo telesne poškodbe, višino materialne škode in druge okoliščine primera. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
01. 03. 2020 10.28
+2
Plin in v bližini peč na drva , najslabša možna kombinacija , ki pa je še mnogih domovih v Sloveniji prisotna , tudi pri nas je bila in hvala bogu brez nesreče . Sedaj se grejemo in kuhamo na elektriko , indukcijska plošča in toplotna črpalka in v prihodnosti upam , da nam uspe še samoskrbna sončna elektrarna . 31- letniku pa želim čim boljše okrevanje , vse ostalo pa kljub vsem mogočim stroškom ,vseeno ni primerljivo z zdravjem. Pa lep pozdrav vsem skupaj.
toukr
27. 02. 2020 14.14
-1
zakaj piše na ventilu otvoreno? a je to hrvaška jeklenka?
picolin
27. 02. 2020 12.53
+14
plin je nevarna zadeva pri kateri mora 100pr.vse dihtat.eni ljudje pa so nepouceni glede plina .sparajo na ceveh ,dihtungah ter ventilih ki preprecujejo preveliko doziranje plina.LJUDJE PLIN IN ELEKTRIKA NISO IGRACA .PRAV TAKO PLIN IN ISKRA STA VELIKA SOVRAZNIKA .zato se ne igrajte z stvarmi skaterimi neznate ravnati.
ochi
27. 02. 2020 14.20
+10
ne vem, kaj je bolj nevarno, plin ali tvoje prikazano obvladovanje pisne komunikacije.
Infraping
27. 02. 2020 17.17
+4
brabusednet
27. 02. 2020 12.53
+16
Nesreča nikoli ne počiva je star pregovor.Mnogi z takimi nevarnimi elementi ravnajo lahkomiselno.Pri plinu je treba bit pozoren na tesnilo in cev,ki z starostjo razpoka.
Andabanda
27. 02. 2020 20.13