Črna kronika

33-letnik partnerico po prepiru večkrat zabodel v prsni koš in hrbet

Novo mesto, 24. 02. 2020 10.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V vasi potok v občini Straža je moški z nožem umoril 27-letno partnerico, nato pa ranil še sebe. France Božičnik s kriminalistične policije je pojasnil, da je 33-letnik žensko po prepiru večkrat zabodel v predel prsnega koša in hrbta. Po prvih informacijah naj bi bil motiv bolestno ljubosumje. Živela sta v zunajzakonski skupnosti, otroci pa niso bili priče dogodku.

Kot je pojasnil vodja novomeških kriminalistov France Božičnik, so bili v nedeljo obveščeni o nasilni smrti 27-letne ženske na območju občine Straža.

"Na kraj so bili takoj napoteni policisti in ogledna skupina, prišla je tudi preiskovalna sodnica. Ugotovili so, da je prišlo do prepira med 33-letnim osumljencem in 27-letno žrtvijo. Osumljenec je žrtev večkrat zabodel v prsni koš in hrbet, zaradi česar je umrla na kraju," je pojasnil Božičnik. Dodal je, da jo je zabodel vsaj štirikrat v prsni koš in dvakrat v hrbet, imela pa je tudi ureznine po rokah, kar kaže, da se je branila.

Policija je potrdila, da je ženska umrla na kraju.
Policija je potrdila, da je ženska umrla na kraju. FOTO: Dolenjska News

Po prihodu so policisti našli osumljenega na hodniku. "Vpričo policistov se je dvakrat zabodel v predel trebuha, preden so ga obvladali," je dodal Božičnik in pojasnil, da tudi rane na vratu in vbodne rane na prsnem košu očitno kažejo, da je skušal narediti samomor. Njegovo stanje naj bi bilo stabilno, še vedno pa je v umetni komi. Zdravijo ga v novomeški bolnišnici.

"Pridržanje in privedbo k preiskovalnemu sodniku bomo izvedli, ko bodo razmere to dopuščale," še pojasnjuje vodja Sektorja kriminalistične policije pri Policijski upravi Novo mesto.

Po prvih informacijah naj bi bil motiv bolestno ljubosumje.
Po prvih informacijah naj bi bil motiv bolestno ljubosumje. FOTO: Dolenjska News

Glede na prva zbrana obvestila je po mnenju policije motiv bolestno ljubosumje, policisti pa dejanje obravnavajo kot kaznivo dejanje umora, za katero je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let zapora. Na prizorišču so našli več "kuhinjskih, daljših nožev."

Osumljenec in žrtev sta živela v zunajzakonski partnerski skupnosti, njuna otroka pa po besedah Božičnika nista bila priča dejanju. Za njiju bodo poskrbeli bližnji svojci, osumljeni pa naj bi imel s pokojno enega otroka.

Policija na tem naslovu prej ni intervenirala, je bil pa osumljeni v preteklosti enkrat obravnavan zaradi storitve lažje telesne poškodbe, a ne zoper žrtev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3