Črna kronika

38-letnica ne priznava umora sestre dvojčice in poskusa umora matere

Maribor, 20. 06. 2018 12.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
L.Š./STA
Komentarji
0

Na mariborskem sodišču je potekal predobravnavni narok zoper 38-letnico, ki naj bi 8. marca v enem izmed blokov na Pobrežju v Mariboru umorila sestro dvojčico, mamo pa huje poškodovala. Obtožena zavrača krivdo, tožilstvo pa zanjo predlaga 30 let zapora.

Na mariborskem sodišču je danes potekal predobravnavni narok zoper 38-letnico, ki naj bi 8. marca letos v enem izmed blokov na Pobrežju umorila sestro dvojčico, njuno mamo pa huje poškodovala. Obtožena krivde ni priznala, potem ko ji je tožilka Tadeja Majcen v zameno za priznanje ponudila 30 let zapora. 

Tožilka kazen združila na 30 let 

Tožilka ji v obtožnici očita kaznivo dejanje umora sestre na grozovit način, za kar predlaga 26 let zapora, ter poskus umora matere, za kar predlaga 13 let zapora. Predlagano kazen je nato združila na 30 let. 

Kot je navedla v obtožnici, se je obtožena v družinskem sporu najprej lotila sestre in jo z nožem zabodla kar 48-krat. Vmes je v dogajanje posegla mati, ki se je je obtožena prav tako lotila z nožem in jo zabodla vsaj dvanajstkrat. Sestra je sicer uspela priti do hodnika in poklicati pomoč, a jo je obtožena nato še večkrat zabodla, tako da se je sesedla in na kraju dogodka umrla.

Sojenje bo zaradi dolgega seznama prič verjetno trajalo kar nekaj časa

38-letnica se doslej ni zagovarjala, tudi za začetek glavne obravnave je napovedala, da njenega zagovora ne bo, če pa bo to treba, ga bo podala pozneje. Glavna obravnava, ki se bo začela 17. avgusta, bo verjetno kar dolgotrajna, saj je njen zagovornik Franci Šošterič ob že vabljenih pričah predlagal še celo vrsto sosedov in bližnjih družini, ki naj bi po njegovem izpovedali o razmerah in odnosih med materjo in hčerama.

Med drugim je predlagal zaslišanje soseda, ki je prvi pritekel na pomoč in poklical policijo in reševalce, zahteva pa tudi zaslišanje matere. Prav tako bi kot priče povabil policiste, ki so bili na kraju dogodka, zdravnico, ki je obtoženo sprejela po dogodku, psihiatra, ki je bil v stiku z obtoženo pred dogodkom ter izvedenca medicine in sodne medicine. 

Ob tem je od sodišča zahteval še izločitev izvedenca psihiatra Mladena Vrabiča, saj naj bi se z obtoženo pred izdelavo mnenja pogovoril zelo pomanjkljivo in namesto nje zaključeval odgovore ali ji odgovore celo vsiljeval. Šošterič zato predlaga imenovanje tričlanske izvedenske komisije ljubljanske medicinke fakultete, če mu sodnik Danilo Obersnel in njegov senat temu ne bi ugodila, pa predlaga neposredno zaslišanje Vrabiča.