Črna kronika

38-letni Maročan naj bi v Ljubljani posilil dve študentki

Ljubljana, 19. 11. 2019 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski policisti so prijeli 38-letnega maroškega državljana, ki je storil dve kaznivi dejanji zoper spolno nedotakljivost. V enem primeru naj bi v študentski sobi napadel 22-letnico, s katero sta se družila, v drugem pa se je v središču Ljubljane spravil nad 23-letnico, uporabil pa je tudi silo in nož. Moški je sicer že prestal dve leti zaporne kazni, izpustili so ga konec septembra.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Maročan posilil študentki
    02:21
    Iz 24UR: Maročan posilil študentki
  • Iz SVETA: Maročan naj bi posilil študentki
    02:41
    Iz SVETA: Maročan naj bi posilil študentki

Ljubljanski policisti so v drugi polovici oktobra obravnavali kaznivi dejanji zoper spolno nedotakljivost in v povezavi s tem prijeli 38-letnega maroškega državljana.

"Eno dejanje je bilo storjeno v stanovanju na območju Bežigrada, drugo pa v centru Ljubljane. V drugem primeru so ga policisti na podlagi pridobljenega opisa prijeli takoj po dejanju in mu odvzeli prostost," so povedali na PU Ljubljana.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična. FOTO: POP TV

Obe študentki spoznal na območju Metelkove

Dnevnik neuradno poroča, da sta bili obe žrtvi študentki. S prvo, 22-letnico, sta se spoznala na območju Metelkove, naslednjega dne pa naj bi skupaj odšla v njeno sobo v študentskem domu, kjer sta se nekaj ur družila. Zvečer naj ne bi upošteval njene želje, naj odide, pač pa ji je sledil v sobo in jo prisilil v spolna dejanja.

Čez približno deset dni naj bi se 38-letnik spravil še nad 23-letnico, ki jo je prav tako spoznal na Metelkovi in ji vsiljeval marihuano. Ko se ga je hotela otresti, je postal nasilen. Zagrabil jo je, ji zagrozil z nožem, jo zvlekel na samo in prav tako prisilil v spolno dejanje. Ker je vpila 'na pomoč', jo je tudi udaril.

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalstične policije PU Ljubljana Valter Zrinski je stopil pred novinarje in v izjavi ponovil, kar so policisti razkrili že v sporočilu za javnost. Povedal je še, da je za storjeno kaznivo dejanje zagrožena kazen od enega do desetih let zapora.

Medtem ko je v prvem primeru policijo obvestilo dekle samo, jo je v drugem poklical mimoidoči, ki je bil priča dogodku. Policisti so napadalca prijeli, a je vse zanikal, obe dekleti pa sta ga pozitivno identificirali.

Dve leti je že prestal v zaporu, zdaj je v priporu

Policisti so po koncu preiskave na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov osumljenega 38-letnika privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

"Osumljenec je bil v Sloveniji že obravnavan za kazniva dejanja zoper premoženje, tudi z elementi nasilja, pri čemer je konec septembra prestal kazen zapora dveh let," je še zapisal tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic.

Po neuradnih podatkih Dnevnika naj bi 38-letnik pri nas pred leti zaprosil za mednarodno zaščito, a so ga zavrnili. Kljub temu se je še naprej zadrževal na našem ozemlju. Ko je bil obsojen na zaporno kazen, bi ga sicer lahko izgnali iz države, a se to ni zgodilo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1