-2°C

51-letni voznik bežal pred policisti, prevozil stinger, ustavila ga je šele blokada vozil

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
U.Z. /
KOMENTARJI
131
Policisti so izven naselja Zamušani ustavili 51-letnika, ki je kršil cestnoprometne predpise. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, a tega ni upošteval, pač pa je pred njimi naglo speljal. Sledil je pravi filmski lov – voznik je med begom vijugal po cesti, jim kazal iztegnjen sredinec, ustavljal in znova speljal, ko so ga dohiteli. Prevozil je celo stinger, a je kljub izpraznjenim trem pnevmatikam z vožnjo trmasto nadaljeval. Ustavila ga je šele blokada policijskih vozil. Policisti so, da so ga lahko prijeli, uporabili prisilna sredstva, tudi plinski razpršilec.

Policisti so v četrtek ob 22.50 v Moškanjcih zaznali voznika osebnega avtomobila, ki je kršil cestnoprometne predpise. 

51-letnega moškega so uspeli ustaviti zunaj naselja Zamušani. Zaradi zaznanih znakov nezanesljive vožnje in nenavadnega vedenja so mu odredili postopek za prepoznavo znakov in simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, psihoaktivnih snovi ali psihoaktivnih zdravil (v sklopu katerega se opravi tudi preizkusa alkoholiziranosti), kar pa je voznik odločno odklonil in niti ni želel izstopiti iz svojega vozila. Zaradi tega so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, a je odklonil tudi tega.

(slika je simbolična)
(slika je simbolična)FOTO: Shutterstock

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga podučili o posledicah, če bi z vožnjo nadaljeval. A voznik se na to ni oziral, pač pa je naglo speljal in odpeljal v smeri Ormoža. Policista sta zapeljala za njim in ga na predpisan način večkrat ustavljala. Z vijuganjem po vozišču je voznik policistoma preprečeval, da bi ga prehitela, skozi levo, voznikovo okno jima je večkrat pokazal iztegnjen sredinec. Med vožnjo je nekajkrat ustavil, ko sta se mu policista približala, pa je znova speljal. 

S takšno vožnjo je nadaljeval do Mihovcev, kjer je zagledal drugo patruljo, zato je zavil na lokalno cesto v smeri Senešcev. Policisti so ga v Sodincih in nato še v Savcih skušali ustaviti tako, da so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil stinger (bodičasti trak), vendar je voznik kljub izpraznjenim trem pnevmatikam z vožnjo trmasto nadaljeval. V Lešnici so mu policisti postavili blokado s službenimi vozili Policije, zaradi česar je nato vendarle ustavil. Ker je imel v vozilu v rokah manjši nož, so policisti uporabili prisilna sredstva, tudi plinski razpršilec in ga prijeli. 

Nudili so mu prvo pomoč z izpiranjem oči in oskrbo rane na nogi, ki je nastala, ko je brcal proti policistom. Kasneje so mu zdravniško pomoč nudili še v ptujski bolnišnici. 

Policisti so vozniku nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu zasegli vozilo in registrski tablici. Za storjene prekrške so mu izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo pristojnemu sodišču izdali tudi plačilni nalog, so sporočili s PU Maribor.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.