20°C

54-letnik zdrsnil po klifu približno pet metrov in padel na kamnito plažo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
N.S. /
KOMENTARJI
46
V ponedeljek zvečer so koprski pomorski policisti odhiteli na pomoč moškemu, ki je v mraku, med Belim Križem in Izolo, zdrsnil s klifa. Policista sta do ponesrečenca priplavala, saj s plovilom do njega nista mogla. Reševalci na kopnem pa so ga nato prepeljali v izolsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje.

Koprske pomorske policiste so sinoči, malo po 20.30, obvestili, da je s klifa v morje med Belim Križem in Izolo padel moški. Na kraj dogodka sta takoj odpluli dve patrulji s ploviloma P-08 in P-16.

Ko so policisti prišli na področje Mesečevega zaliva v Strunjanu, so s pomočjo svetlobnih naprav na plovilih takoj začeli s temeljitim pregledom terena. Ob 20.49 so pod klifom, pod Strunjanskim križem, opazili osebo, ki je negibna ležala na obali in klicala na pomoč. 

Reševanje ponesrečenega
Reševanje ponesrečenegaFOTO: PU Koper

Ker s plovilom do osebe niso mogli, sta dva člana posadke skočila v morje in odplavala proti ponesrečencu, kjer sta takoj preverila njegovo stanje in o tem obvestila policiste na plovilu. Slednji so informacije o stanju osebe posredovali reševalcem.

Policista sta ponesrečenca oskrbela, pri tem pa ugotovila, da je ponesrečeni moški pri zavesti, a poškodovan. "Druga dva policista pa sta medtem pripravila plovilo za ponesrečenca ter hkrati reševalno ekipo, gasilce GB Koper, reševalce in policiste PP Piran usmerjala na kraj do ponesrečenca," so sporočili s PU Koper.

Reševanje ponesrečenega
Reševanje ponesrečenegaFOTO: PU Koper

Reševalna ekipa je na kraj nesreče prišla ob 21.04 in ponesrečenca oskrbela. 54-letnega moškega iz Dobrne so dali na nosila, policisti in gasilci pa so ga po morju prenesli na policijsko plovilo. Ponesrečenca, ki sta ga spremljala zdravnica in gasilec, so nato prepeljali do glavnega pomola v Izoli, kjer so ga ob 21.32 predali reševalni ekipi na kopnem, ki ga je odpeljala v izolsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje.

Partnerica ponesrečenca je pozneje v razgovoru pojasnila, da sta hodila po poti ob morju. Ker je bil mrak, sta si svetila z mobilnim telefonom, med hojo pa sta zgrešila smer in zašla do klifa. Mož, ki je hodil prvi, je zdrsnil po klifu približno pet metrov in padel na kamnito plažo. 

Reševanje ponesrečenega
Reševanje ponesrečenegaFOTO: PU Koper