Črna kronika

55-letnik tako pretepel hčerko, da je pristala v bolnišnici

Novo mesto, 08. 07. 2021 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na jugovzhodu Slovenije so policisti obravnavali 55-letnika, ki je izvajal psihično in fizično nasilje nad hčerko in jo pod vplivom alkohola tako poškodoval, da je pristala v bolnišnici. Nasilneža so policisti prijeli, preiskovalni sodnik pa bo odločil, ali mu bo podaljšal ukrep prepovedi približevanja.

S PU Novo mesto so sporočili, da so jih iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo žensko, ki naj bi bila žrtev družinskega nasilja. Policisti so se takoj odzvali, preverili okoliščine in ugotovili, da je 55-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, izvajal psihično in fizično nasilje nad hčerko ter jo poškodoval. Osumljencu, ki naj bi bil že večkrat nasilen do žene in hčerke, so odvzeli prostost in ga pridržali. "Zaradi suma, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja ter o tem obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa," so sporočili s PU Novo mesto in dodali, da bodo zoper 55-letnega nasilneža podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

V Kopru pa je 40-letni bivši mož na delovnem mestu grozil in udaril nekdanjo ženo, grozil pa je tudi, da bo odšel na njen naslov, kjer bo ubil njuni hčerki. Posredovali so policisti, ki bodo 40-letnika kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini, zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, izrekli pa so mu tudi prepoved približevanja. 

V Luciji pa je 52-letnik grozil svoji mami, jo pri tem odrinil in lažje poškodoval. Policisti ga bodo kazensko ovadili za kaznivo dejanje grožnje in povzročitve lahke telesne poškodbe.

Prijavite nasilje
Prijavite nasilje FOTO: Dreamstime

Na Policiji ugotavljajo, da nasilje v družini zavzema precejšen del njihovega delovanja. Policisti letno obravnavajo okrog 80.000 različnih kaznivih dejanj, od tega kar več tisoč primerov nasilja v družinskem okolju, od na videz blagih oblik z manj opaznimi posledicami do tistih najhujših, kot so umori v družini. 

Prijavite nasilje

Prijavo nasilja v družini lahko vloži vsakdo – žrtev, priča, otrok, mladoletnik, nevladna organizacija ter zasebne in državne ustanove. K prijavi so posebej zavezani vrtci, šole in zdravstvene organizacije, po uradni dolžnosti pa jo morajo vložiti uradne osebe. Vložiti jo je mogoče kadar koli, ne le tedaj, ko se žrtev odloči za razvezo. 

Prijavo lahko vložite na najbližji policijski postaji, lahko pa tudi na državnem tožilstvu, ki prijavo največkrat odstopi Policiji z zahtevo, da preveri navedbe v njej. Prijavo lahko vložite tudi po pošti ali pa na spletni strani Policije, a bo tako štela le kot informacija, ne pa kot nujna prijava. 

V nujnih primerih, ko je ogroženo življenje, ali v drugih primerih, ko je potrebna intervencija Policije, ne odlašajte in pokličite številko Policije za klic v sili, 113

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3