18°C

V treh nesrečah umrle tri osebe, med njimi dva motorista

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
U.Z. /
Pri Pesnici se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 57-letni voznik. V ostrem ovinku je izgubil oblast in zletel s ceste, trčil v leseno lopo ter se prevrnil. Poškodbe so bile tako hude, da je umrl. V nesreči, ki se je zgodila na cesti Škofja Loka–Železniki, je umrl motorist. Tudi v nesreči na Vranskem je umrl 59-letni motorist, njegova 20-letna sopotnica pa je izredno hudo poškodovana.

Danes so ceste vzele tri življenja. 

Prva nesreča se je zgodila okoli 14.40, ko je 57-letni moški vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Pesniškega dvora proti Jakobskemu dolu. Izven naselja Vukovje je v izteku ostrega levega ovinka izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo z vozišča, najprej trčil v nabrežino, nato še v leseno vrtno lopo in se z vozilom prevrnil na streho. 

V nesreči se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, so sporočili s PU Maribor. Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo. 

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 15 prometnih nesrečah umrlo 15 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v 11 prometnih nesrečah umrlo 12 ljudi. 

(slika je simbolična)
(slika je simbolična)FOTO: Shutterstock

Na Gorenjskem umrl motorist

Okoli 15. ure se je prometna nesreča zgodila na cesti Škofja Loka–Železniki, pri naselju Selca. Kot so pojasnili na PU Kranj, so bila udeležena tri vozila – motorist in dva osebna avtomobila. Okoliščine kažejo, da je voznik avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v motorista, ki je vozil nasproti. Drug voznik avtomobila, ki je vozil za motoristom, pa je med izogibanjem nesreči zapeljal s ceste. Motorist je na kraju umrl. 

Vsi trije udeleženci so slovenski državljani. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen. 

Gre za letošnjo deveto smrtno žrtev na Gorenjskem. Tudi lani je v istem obdobju umrlo devet udeležencev.

V nesreči na Vranskem umrl motorist, sopotnica hudo poškodovana 

Celjski policisti pa so bili okoli 15.30 obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču na Vranskem, kjer sta trčila voznik osebnega vozila in motorist. 

59-letni motorist je poškodbam na kraju podlegel, njegova 20-letna sopotnica pa je izredno hudo poškodovana, so sporočili s PU Celje in dodali, da bodo podrobnejše podatke o nesreči sporočili jutri zjutraj.