Črna kronika

62-letna voznica trčila v drevo in zaradi hudih poškodb umrla

Koper, 15. 06. 2020 06.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V bližini naselja Markovščina se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila 62-letna voznica. Ta je na mokrem in spolzkem vozišču izgubila oblast nad vozilom, nato pa na nasprotni strani vozišča trčila v prometni znak in drevo. Prepeljali so jo v bolnišnico v Izolo, a je zaradi hudih poškodb umrla. V nesreči se je poškodoval tudi njen pes, oskrbel ga je dežurni veterinar. Pokojna voznica je državljanka Švice.

V nedeljo okoli 16.50 se je na glavni cesti v bližini naselja Markovščina v občini Hrpelje-Kozina zgodila huda prometna nesreča. Po podatkih Generalne policijske uprave je 62-letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Materije proti Markovščini.  V desnem preglednem ovinku je na mokrem in spolzkem vozišču izgubila oblast nad vozilom, nato pa na nasprotni strani ceste trčila v prometni znak in drevo. Pokojna je državljanka Švice. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na kraju dogodka so posredovali gasilci PGD Materija, ki so s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno voznico in ji nudili pomoč. Poskrbeli so tudi za njenega psa, ki ga je voznica prevažala v avtomobilu. Pes se je v nesreči poškodoval, oskrbel ga je dežurni veterinar. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zaradi hudih telesnih poškodb je bila odpeljana v Splošno bolnišnico Izola, kjer je kasneje umrla. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno eno uro zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija s tremi vozili, pa tudi zdravnica in reševalec ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, veterinar, policisti PPP Koper ter PP Kozina in uslužbenci cestnega podjetja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3