Črna kronika

86-letnica, ki jo je ropar zvezal in ji ukradel 200 evrov, umrla

Murska Sobota / Beznovci, 19. 01. 2020 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

86-letna žrtev ropa, ki jo je storilec zvezal na stol ter ji ukradel dobrih 200 evrov, je umrla v bolnišnici. Ženska je po ropu bosa stekla po pomoč, naslednje jutro pa doživela srčni infakrt. Zdravniki naj bi bili prepričani, da je ta posledica dogodkov prejšnjega dne. Policija roparja sicer še vedno ni našla.

86-letnica je po ropu bosa stekla k sosedom.
86-letnica je po ropu bosa stekla k sosedom. FOTO: Nataša Juhnov / Vestnik.si

86-letna ženska iz Beznovcev v Prekmurju, ki jo je v ponedeljek zvezal in oropal neznanec, je za posledicami srčnega infarkta, ki ga je doživela v sredo zjutraj, v Splošni bolnišnici Murska Sobota umrla, poroča Vestnik.

Fotorobot roparja, ki je 86-letno žensko zvezal in jo okradel. Ga prepoznate?
Fotorobot roparja, ki je 86-letno žensko zvezal in jo okradel. Ga prepoznate? FOTO: PU Murska Sobota

Storilec je stopil v stanovanjsko hišo, žensko zvezal s spalno srajco ter ji odnesel dobrih 200 evrov. S kraja je pobegnil s temnejšim vozilom, je sporočila predstavnica Policijske Uprave (PU) Murska Sobota Suzana Rauš. 86-letnici se je po ropu uspelo odvezati, nato pa je bosa v mrazu stekla po pomoč do sosedov, ki so poklicali policijo.

Ženska na dan ropa ni kazala posledic, naslednje jutro pa je doživela infarkt in je potrebovala nujno medicinsko pomoč. Od srede je bila v bolnišnični oskrbi, vmes pa je zbolela še za pljučnico. Kot na spletu še piše Vestnik, so zdravniki po besedah svojcev prepričani, da je bil infarkt posledica dogodkov prejšnjega dne.

Na PU Murska Sobota medtem še vedno preiskujejo vse okoliščine ropa. Čeprav so uradne informacije o ropu skope, so policisti in kriminalisti po podatkih portala v petek v eni od vasi, ki meji na Beznovce, opravili hišno preiskavo. Preiskovalci se za zdaj namreč najbolj držijo sledi, da je ropal domačin z Goričkega.

Po uradnih podatkih pa murskosoboški policisti roparja še vedno iščejo. Objavili so fotorobota in vse, ki bi karkoli vedeli o tem kaznivem dejanju, prosijo, da to sporočijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200, lahko pa se tudi oglasijo na najbližji policijski postaji.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1