Črna kronika

Policija preiskovala rop in odkrila trgovino z ljudmi

Nova Gorica, 22. 12. 2023 17.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poleti je bila na območju Nove Gorice kitajska državljanka srednjih let žrtev ropa. Policija je ob zbiranju obvestil ugotovila, da je bila oškodovanka tudi žrtev trgovine z ljudmi. Slovenski in italijanski organi pregona so nadaljevali s preiskavo in zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi odvzeli prostost 63-letni državljanki Kitajske. V začetku decembra pa so zaradi ropa na podlagi dokazov podali kazensko ovadbo zoper 38-letnega slovenskega državljana.

Zaradi strahu in fizičnega napada je žrtev storilcu izročila več sto evrov.
Zaradi strahu in fizičnega napada je žrtev storilcu izročila več sto evrov. FOTO: Shutterstock

Konec junija so policisti na območju Nove Gorice obravnavali rop, v katerem je bila žrtev kitajska državljanka srednjih let. Zamaskiran storilec je od žrtve zahteval gotovino in ji grozil z nevarnim predmetom. "Zaradi strahu in fizičnega napada je žrtev storilcu izročila več sto evrov. Prav tako se je storilec nad žrtvijo fizično znesel, zaradi telesnih poškodb ji je bila kasneje nudena ustrezna zdravniška pomoč v šempetrski bolnišnici," so sporočili iz PU Nova Gorica. Kasneje pa so organi pregona ugotovili še, da je bila Kitajka žrtev kaznivega dejanja trgovine z ljudmi. 

Slovenski policisti so nato v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi in pravosodnimi organi opravili dve hišni in eno osebno preiskavo na območju Italije in zasegli dokazni material, ki so ga nato priložili kazenski ovadbi. "Istočasno so potekale hišne preiskave tudi v Sloveniji oz. na Goriškem, kjer so kriminalisti prav tako zasegli in zavarovali še dodatne dokaze, ki so podkrepili sum kaznivega dejanja trgovine z ljudmi."

V začetku decembra so nato v okviru obsežne in zahtevne kriminalistične preiskave novogoriški kriminalisti odvzeli prostost 63-letni državljanki Kitajske in jo 3. decembra letos s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja trgovina z ljudmi privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper osumljeno državljanko Kitajske odredila pripor.

Kriminalisti so nadaljevali še z zbiranjem dokazov in obvestil o prej omenjenem ropu in na podlagi dokazov zoper 38-letnega slovenskega državljana podali kazensko ovadbo. "Ker se osumljeni trenutno nahaja v priporu zaradi suma storitve več kaznivih dejanj ropov na območju italijanske republike, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica zoper osumljenca na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali kazensko ovadbo po redni poti," so še sporočili iz PU Nova Gorica. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omas1313
22. 12. 2023 20.38
+0
Ponesreči jim včasih kaj rata… tako so tudi antibiotik odkrili😂
patogen
22. 12. 2023 19.46
+3
Ja, samo ne takšno trgovino, kot si ljudje predstavljajo, v zvezi z ukrajinkami in podobno. Tukaj gre za golo desjtvo, da noben Kitajec zadnjih 40 let še ni umrl na tleh Evrope. Papirji so takoj na voljo novemu... kaj s truplom, pa še nihče ni raziskoval.
E.Nigma
22. 12. 2023 19.20
+1
AMZS
22. 12. 2023 18.49
+5
Ma Musarjeva jo naj oprosti in je to to
BrezPitt
22. 12. 2023 18.27
+6
In kaj sledi. Izločitev dokazov, oprostitev, tožba za odvzem prostosti, kot se sedaj dogaja pri treh Romunih v zadevi Marina. Odgovarjal pa ne bo nihče kot ponavadi. Stavkali pa bodo za višje plače.
Franc Biber
22. 12. 2023 18.02
+11
Oni niso nič odkril. Eden je zakokodakal. Drugače pa pravilno!