Črna kronika

Ajdovski policisti ob zapuščenem avtomobilu našli truplo 33-letnice

Nova Gorica, 19. 01. 2022 14.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policijska uprava (PU) Nova Gorica je prejšnji četrtek poročala o zapuščenem avtomobilu na kolovozni poti v bližini naselja Črniče v občini Ajdovščina. Policisti so v bližini avtomobila, ljubljanskih registrskih številk, našlo žensko truplo. Kot je zdaj sporočil predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik, so bili na podlagi tega opravljeni prvi nujni preiskovalni ukrepi ter zbrana obvestila, ogled kraja najdbe trupla sta si ogledali dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Po besedah predstavnika PU Nova Gorica Deana Božnika so bili kmalu po prejetem obvestilu na kraj napoteni policisti PP Ajdovščina in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica, ki so kraj varnostnega dogodka zavarovali in izvedli prve nujne preiskovalne ukrepe, kasneje so se jim pri preiskavi pridružili tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija Generalne policijske uprave. "V nadaljevanju ogleda kraja dejanja je bil opravljen temeljit ogled, zavarovane so bile sledi in dokazi. Za ogled kraja dejanja je bil poleg vseh kriminalistično-tehničnih ukrepov ter dejanj uporabljen tudi policijski dron," je sporočil Božnik.

"Policisti so bili danes uradno obveščeni, da je bila v okviru sodne obdukcije ugotovljena in potrjena identiteta ženskega trupla, in sicer da gre za pokojno 33-letno državljanko Republike Slovenije," je nadalje povedal predstavnik novogoriške policije. "V sklopu kriminalistične preiskave niso bili ugotovljeni morebitni znaki nasilne smrti oz. ni bilo ugotovljeno, da je bila navedenega oseba morebitna žrtev kaznivega dejanja," je dodal.

Novogoriški kriminalisti bodo po zaključku preiskave o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.
Novogoriški kriminalisti bodo po zaključku preiskave o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. FOTO: Shutterstock
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3