Črna kronika

Pijan voznik pri Bohinju povzročil nesrečo, v kateri so se poškodovale tri osebe

Ljubljana, 01. 03. 2018 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Bohinjski Bistrici je voznik zapeljal na nasprotno smerno vozišče in tam trčil v vozilo drugega udeleženca, ki mu je pripeljal nasproti. Poškodovane so bile tri osebe, dve od njih huje. Preizkus alkoholiziranosti je pri domnevnem povzročitelju pokazal skoraj dva promila alkohola.

V Bohinju se je v sredo zvečer zgodila prometna nesreča, ki je za več kot dve uri zaprla cesto. Kot so sporočili s PU Kranj, je voznik v Bohinjski Bistrici z osebnim avtomobilom okoli 18.15 zapeljal na nasprotno smerno vozišče in tam trčil v vozilo drugega udeleženca, ki mu je pripeljal nasproti.

Poškodovane so bile tri osebe, v dveh primerih gre za hude telesne poškodbe.

Policisti so obema voznikoma odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pri domnevnem povzročitelju pokazal skoraj dva promila alkohola (0,91  mg/l), pri  drugem vozniku pa je bil rezultat preizkusa negativen. Policisti v postopku proti povzročitelju preverjajo sum kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Tudi 53-letnik vozil pod vplivom alkohola

Alkohol si človek dozira oziroma določa sam, zato bo tudi sam odgovarjal za posledice, svarijo policisti.
Alkohol si človek dozira oziroma določa sam, zato bo tudi sam odgovarjal za posledice, svarijo policisti. FOTO: iStock

Ljubljanski policisti pa so bili v sredo ob 20.25 obveščeni o prometni nesreči s poškodbami pri kraju Dolsko.

Ugotovili so, da je 63-letna voznica z osebnim vozilom znamke Nissan vozila po Zasavski cesti iz smeri Senožet proti Dolu ter v križišču zavijala levo. Takrat je nasproti pripeljal 53-letni voznik osebnega vozila znamke Volvo, s katerim sta trčila. Po trčenju je vozilo 63-letnice odbilo še v parkirano vozilo znamke Citroen. V nesreči je bil lažje poškodovan potnik v vozilu 63-letnice.

Policisti so v postopku nadalje ugotovili, da je 53-letni voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat alkotesta pokazal 0,73 mg/l.

Voznici so zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog, udeležencu pa so odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policija opozarja: Alkohol si človek dozira sam, zato tudi odgovarja za posledice

Alkoholiziranost je velikokrat v vzročni zvezi z nastankom prometne nesreče, saj voznika zaradi svojega učinka vodi v mnogokrat nevarne manevre in v sistematično  kršenje prometnih pravil, ki se običajno kažejo kot prehitra vožnja, neustrezna   varnostna razdalja, nenadno menjavanje prometnih pasov, vijuganje po cesti ali pa  kot vožnja po nasprotni polovici, v rdečo luč itd, so opozorili gorenjski policisti. Tak voznik se bo na svoji vožnji na cesti srečal z mnogo udeleženci, zaradi njegove nepredvidljivosti pa lahko ogrožen prav vsak.

"Alkohol si človek dozira oziroma določa sam, zato bo tudi sam odgovarjal za posledice. In posledice so lahko hude, nekaterih pa tudi ne bo mogoče popraviti  ali  jih plačati! Zato premislite, preden se po pitju alkohola usedete za volan in odpeljete. Mi pravimo, da ni vredno tvegati! Poiščite si drug prevoz in ne dovolite, da bi alkohol zaprl cesto, ker ko jo bo, bo hudo," so zapisali na PU Kranj.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja