Črna kronika

Bela 'mrcina' usodna za najstnika

Wollongbar, 08. 04. 2008 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Avstraliji je beli morski pes napadel mladega deskarja, ki je izkrvavel.

Morski pes je svoje zobe zasadil v mladega surferja. Mladenič je izkrvavel.
Morski pes je svoje zobe zasadil v mladega surferja. Mladenič je izkrvavel. FOTO: Reuters

Iz Avstralije poročajo o napadu morskega psa, ki je bil usoden za 16-letnega deskarja na vodi. Tragedija se je zgodila le 50 metrov od priljubljene obale Ballina na severu Novega Južnega Walesa. Dva vrstnika sta se odpravila na deskanje, ko je enega napadla velika bela “mrcina”. Morski pes je v mladeniča dvakrat zasadil svoje zobe. Obalna straža, ki je prišla na pomoč mladeniču, pa je bila žal prepozna, da bi rešila najstnika. Zaradi dveh ugrizov je mladenič izkrvavel. Prijatelj žrtve, ki se je izognil tragediji, je zaradi hudega šoka v bolnišnici.

Plaža Ballina, priljubljen kraj deskarjev na vodi, leži v neposredni bližini sotočja dveh rek, ki se izlivata v morje. Domačini ne pomnijo, kdaj je morski pes zadnjič moril v teh vodah.

Po tragičnem dogodku je veliko kritik letelo na obalno stražo, ki ni izdala opozorila pred nevarnostjo morskih psov. Pristojni so na območju Balline do nadaljnjega že zaprli vse plaže.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

teja15
08. 04. 2008 20.57
jao bogi on ej katastrofa jao k bi usaj kej ogradil tm ej neumni so
Ramzess
08. 04. 2008 18.05
"Pristojni so na območju Balline do nadaljnjega že zaprli vse plaže." Se strinjam z rdečo_jagodo, po toči zvoniti je prepozno, nekaterim, ah mnogim to pač ni jasno. Avstralske obale so tudi sicer nevarne zaradi različnih nevarnih živali, ki so v teh vodah. Nevem kako si ljudje tam sploh še upajo v vodo, razen če ni obala posebej omejena z mrežami propustno samo za vodo.
Fanicker
08. 04. 2008 15.37
elviskenik je prepameten, tapametnemu pa ne priporočam, da se igra takole z besedami ...... tale članek je popolnoma normalen, za razliko od tistih, ki tičijo v eksluzivu ...
Tilka Novak
08. 04. 2008 15.35
elviskenik! prvo kot prvo, v uredništvu ne napihujejo enega dogodka. če bi podrobno prebral članek, bi jasno videl, da mladi deskar ni prejel nobenega opozorila in potemtakem ni mogel vedeti, da nanj v vodi preži nevarnost. dejstvo, da na sliki ni beli morski pes, je popolnoma neumesno in nepomembni, saj so slike večinoma simbolične in provizorične... če pa slike nebi bilo, bi se pa spet pritoževal, kajne? vsa pohvala novinarjem in sožalje za mladega deskarja.
Sara Urši?
08. 04. 2008 14.33
kolpa in shares strinjam se z vama :) nekateri se radi počutijo pametne :D
Joži Priboši?
08. 04. 2008 14.24
Velikokrat sem se hotela že oglasiti, vendar ne, da bi katero zadevo negativno pokomentirla glede prispevkov novinarjev, vendar zato, ker v teh komentarjih ni nič drugega kot kritiziranje in napadanje novinarjev ter iskanje slovničnih napak. Fotografija je provizorična in meni je morskii pes,morski pes ali morski volk vseeno, je pač morski pes.Sicer pa so Novice na 24 ur zanimive in pohvala novinarjem. Shares, strinjam se s tvojim komentarjem in upam,da nisem naredila kakšne slovnične napake.
shares
08. 04. 2008 13.16
joooojelviskenik!!!!zdele se pa očitn dost bolj vzvišano počutš, ko s se iskazu s tvojim znanjem!!!kok krat je slika le provizorična!!!dej neh bit tok napihnjen, k čene se ti slabo piše
Tapameten
08. 04. 2008 11.29
ja pa kaj pol: en bogi podhranje morski pes se je hotel mal nafutrat, pa je enga požrl... in kaj je kle tolk posebnega... pa še v avstraliji jeto, ne rečem če bi blo v piranu... spoloh pa ljudje uzvajamo čiščenje populacije morskih psov, tko da je razmerje 1 :1 milijon
elviskenik@hotmail.com
08. 04. 2008 10.54
Spoštovano uredništvo 24-Ur, Glede na to, da naj bi bili najbolj priljubljen medijski portal v Sloveniji z številnimi prejetimi nagradami in visokim kvoto gledanosti, ne morem verjeti, da lahko eden tako kratek članek prenapihnete in naredite v njem toliko napak. Slika, ki je objavljena ne preikazuje belega morskega psa temveč "Sandtiger Shark", ki je človeku ne nevaren. Verjetno je avtor članka iskal sliko morskega psa pod imenom "beli morski volk". In na koga ste mislili narediti vtis z besedo "morilec"? Deskarji gredo v te vode z vedenjem, da se spuscajo v nevarnost. Če že nameravate napihniti zgodbo, to naredite kvalitetno in profesionalno in ne na tak amaterski in poceni način. Lep pozdrav.
_balast_
08. 04. 2008 09.09
Jah zj bodo zaprl plaže..po toči zvoniti je prepozno!