Črna kronika

Bolgara s ponarejenimi bančnimi karticami

Koper, 04. 03. 2008 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Koprski kriminalisti so prijeli Bolgara, ki sta tako v Italiji kot v Sloveniji na bankomatih uporabljala ponarejene bančne kartice.

Italijanski karabinjerji so konec januarja prijeli dva bolgarska državljana, ki sta v okolici Trsta skušala na več bankomatih uporabiti ponarejene bančne kartice. Pri sebi sta imela tudi vlomilsko orodje, zato jima je italijansko sodišče odredilo enomesečni pripor.

Koprski kriminalisti so prijeli Bolgara, ki sta dvigovala denar s ponarejenimi bančnimi karticami.
Koprski kriminalisti so prijeli Bolgara, ki sta dvigovala denar s ponarejenimi bančnimi karticami. FOTO: POP TV

Med tem časom so koprski kriminalisti izvedli več aktivnosti in zbirali informacije o njuni kriminalni dejavnosti tudi na območju Slovenije. Ugotovili so, da 37-letni državljan Bolgarije začasno stanuje na območju Sežane, njegov 25-letni pajdaš pa si je urejal začasno bivališče na območju Pivke. Kriminalisti so na njunih bivališčih opravili hišni preiskavi in našli predmete, ki so bili uporabljeni med kaznivimi dejanji. Ugotovili so tudi, da sta osumljenca ponarejene bančne kartice uporabljala tudi v Sežani, Senožečah in Pivki, vendar denarja nista dobila, ker so jima bile vse transakcije na bankomatih zavrnjene.

Ko sta osumljenca prišla iz pripora v Italiji, so ju na mejnem prehodu Fernetiči aretirali slovenski policisti in ju predali sodniku, ki jima je zaradi begosumnosti odredil pripor.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tarkos_kav@email.si
05. 03. 2008 00.26
stran tujci, stran. vi slovenci ste bolši. idite v nemčijo al pa kam pa bojo vas kurcali, tak ko zdaj vi kurcate vse ostale iz manj razvitih držav.
mega234430
04. 03. 2008 11.48
Ja, ker nimamo dovolj svojih kriminalcev in klošarjev, nam mankajo še ti cigani.Prvi prekršek ko ga naredi ga je treba takoj izgnat od koder je prišel,pa bo mir .Na obali pred vsako trgovino eden prosi---delat naj gredo !!!!!!!!!!!!!
Rok Pirc 1
04. 03. 2008 11.27
Ma teh Romunov pa Bulgarov, Poljakov pa kaj jaz vem kerih še, sploh ne bi smeli v državo spuščat, sej skoz samo neko sranje delajo pa opeharjajo naše velikokrat poštene ljudi.
DeepChicken
04. 03. 2008 10.44
Kako, da jih dobijo sploh? Edina možnost je da sta nevem kolkrat zaporedoma na enem in istem območju to delala al kva :)