Črna kronika

Brez vozniškega dovoljenja bežal pred policijo, nato pa trčil v dve vozili

Ljubljana, 05. 01. 2024 20.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski policisti so med nadzorom prometa ustavili objestnega voznika, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu. Med drugim je vozil po odstavnem pasu, preko polne črte in nepravilno menjaval pasove, nato pa bežal pred policijo in trčil najprej v eno vozilo nato pa še v službeno vozilo policije.

Ljubljanska prometna policista sta okoli 15. ure opravljala kontrolo ljubljanske obvoznice, na kateri je bil zgoščen promet, ko sta opazila voznika osebnega vozila, ki objestno vozil po obvoznici in storil več prometnih prekrškov in tako ogrožal ostale. Med drugim je vozil po odstavnem pasu, preko polne črte in nepravilno menjaval pasove.

Policista sta začela voznika ustavljati, vendar pa je ta vožnjo pospešeno nadaljeval z ljubljanske obvoznice na Celovško cesto. Tam je trčil v osebno vozilo voznice in svojo vožnjo nadaljeval nazaj na obvoznico proti Brdu, kjer pa je nato pri izvozu Brdo trčil v službeno vozilo policije. V nesreči so se voznica osebnega vozila v katerega je trčil in oba policista, lažje poškodovali.

Povzročitelju nesreč, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so vozilo zasegli, policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policija
Policija FOTO: POP TV

Najhujše kršitve na avtocestah

Najhujše kršitve na avtocestah so prevelika hitrost, prekratka varnostna razdalja, vzvratna vožnja, prehitevanje po desni strani, hoja po avtocesti, vožnja v nasprotno smer in ustavljanje na odstavnem pasu, kadar to ni nujno. Vseh "sedem smrtnih grehov" na avtocesti je izjemno nevarnih za vse udeležence v cestnem prometu, sporočajo iz PU Ljubljana. 

"Zgostitve prometa po praznikih, ki jih pričakujemo še cel vikend in ob deževno vreme, ki se mu bo po napovedih pridružilo še sneženje in slaba vidljivost, pa naredijo razmere še bolj tvegane," so zapisali v sporočilu za javnost in pozvali k strpni vožnji. "Pri vožnji bodimo zbrani in upoštevajmo prometne predpise, saj lahko le tako vsi skupaj pripomoremo k večji prometni varnosti," so pozvali. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tirolec
06. 01. 2024 19.41
+2
Takih bedakov je Slovenija polna...tudi mnogi po Celovški (obvezno naravnost) pri Stari Cerkvi - zavijajo levo, kjer je z znak LE NARAVNOST...Levo se je lahko pred leti vozilo in je bil znak /v levo in naravno/, kar že nekaj let NI...Potem bodi pameten me neumnimi...
jesis1a
06. 01. 2024 13.20
+1
Takim bi bilo treba za prvo serijo kršitev dosmrtno prepovedat vožnjo z motornimi vozili, ob drugem incidentu pa 10 leta zapora, ker je tak psihopat smrtno nevaren drugim v prometu.
iwilliwillhacku
06. 01. 2024 11.47
No, kje je zdaj videoposnetek tega lova??? Pa saj imajo kamere v avtih.....
revolucijakorupcijafasizem
06. 01. 2024 11.23
+2
se malo znackam lizike potalat
ajdanakolesu
06. 01. 2024 11.21
+3
Takšno neprilagojeno osebo bi morali posedet na prvi avtobus v Ukrajino na fronto. To naj bi bil doprinos Slovenije prijateljski državi Ukrajini.
konc
06. 01. 2024 08.57
+3
Zakon bi bilo treba spremeniti, da se objavijo slike in imena takih kriminalcev. Javnost ima pravico vedeti, s kom imamo opravka. Pravice da, dokler ne greš izvajati takih podvigov. S takimi dejanji, pa bi se moralo takim osebkom, določene privilegije odvzeti in v javnost posredovati njihove identitete. Sramota, kdor jo sploh občuti, bi bila najboljša sankcija za takšne.