Črna kronika

Burja povzročala škodo in oteževala gašenje požara, v katerem je družina izgubila vse

Vipava, 27. 03. 2020 21.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Mateja Poljšak Čuk
Komentarji
2

Ob ukrepih, ki v teh dneh zaposlujejo občinske štabe civilne zaščite, na Vipavskem težave povzroča še silovita burja. Na območju viadukta na Rebernicah so v četrtek namerili sunke s hitrostjo do 160 kilometrov na uro, tako da je bila vipavska hitra cesta med Razdrtim in Selom več ur zaprta za ves promet. Burja je povzročila škodo na zgradbah in drevju, poleg tega pa so se z njo borili tudi domači gasilci pri gašenju stanovanjske hiše v Lokavcu, eden se je pri tem celo poškodoval.

Račun Karitasa, na katerem zbirajo denar za družino
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deathbite
28. 03. 2020 10.23
+6
Ubogi ljudje.
brezveze13
28. 03. 2020 09.49
+12
ko narava ubira svojo pot, bi morala prvo prizadeti pametnjakoviča, ki je poskrbel za ukinitev benificiranega staža ,gasilcem in reševalcem. čedalje bolj se srečujemo z nepredvidljivimi dejanji krute narave in nespametnega odnosa človeka do nje, a tistim ki so v teh primerih pripravljeni priskočiti na pomoč so uzeli še tisto malo nagrade za požrtvovalnost.Prav tako se ti ljudje srečujejo z vedno novejšo tehnologijo, za katero uporabo je potrebno biti usposoblje, se tako soočajo z vedno več nevarnostmi tako pri vajah z novo opremo kot pri intervencijah z vsemogočimi izzivi in bremenitvami. Rad bi videl veleuma ki je izmislil ukinitev te bonifikacije da je pod polno reševalno opremo po stopnicah z gasilnem aparatom in pod dihalnem aparatom na hrbtu samo za ča ko se porabi ena jeklenka dihalnega aparata CCA 20-30MIN.če se pa pojavi kakšen piroman pa lahko takemu vzoru brez grižnje vesti podkuri