2°C

Zoper Celjana, ki je poskušal zastrupiti nekdanjo partnerko in hčerko, vložili obtožnico

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
37
Celjsko državno tožilstvo je zadnji dan minulega leta na okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper 32-letnega Celjana zaradi groženj ter poskusa zastrupitve nekdanje partnerke in njune šestletne hčerke. Zaradi ponovitvene nevarnosti je v priporu od 7. oktobra, sodišče pa mu je pripor podaljšalo do 6. januarja.

32-letnik je po navedbah Dnevnikain Večeraobtožen dveh kaznivih dejanj poskusa umora na grozovit ali zahrbten način in kaznivega dejanja groženj. Zaradi dveh poskusov umora mu grozi najmanj 15 let zapora, zaradi groženj pa denarna kazen ali do šest mesecev zapora.

Žrtvi so do pridržanja osumljenca varovali.
Žrtvi so do pridržanja osumljenca varovali.FOTO: Bobo

Tisti dan je imel 32-letnik določen stik s hčerko, a otroka ni vrnil ob dogovorjeni uri, poročata medija. Ko ga je nekdanja partnerka poklicala, da pride po otroka, naj bi ji osumljeni rekel, naj pride v stanovanje, ker s hčerko pečeta krofe. Ob prihodu je njej in deklici po navedbah časnikov ponudil krofe, v katerih so bila zdrobljena pomirjevala.

Med potjo domov je obema postalo slabo, zato sta stopili v stik s sorodniki in poiskali zdravniško pomoč. V bolnišnici so ugotovili, da sta bili zastrupljeni.

Nekaj dni po dogodku so na Policiji navedli, da so 32-letnika v preteklosti že obravnavali za podobna kazniva dejanja z znaki nasilja, tudi poskusa umora. Dodali so, da so obe oškodovanki do pridržanja osumljenega ustrezno varovali.

Na zaslišanju pa naj bi se 32-letnik branil, da naj bi bilo zdravilo, ki naj bi ga dvojica zaužila v krofu, namenjeno njegovi uporabi.