Črna kronika

Celjski policisti obravnavali poskus umora in uboja, osumljence pridržali

Celje/Prebold, 07. 01. 2022 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K., T.V.
Komentarji
0

Celjski policisti so sporočili, da so v zadnjih 24 urah na območju Celja in Prebolda obravnavali poskus uboja in poskus umora. V Preboldu so s pomočjo Specialnih enot policije uspeli pridržati osumljenca uboja in še tri osebe. V večernih urah so izsledili tudi osumljenca za poskus umora, ki je v Celju pred stanovanjskim blokom pričakal nekdanjo partnerico in jo nato zabodel.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Poskus uboja in poskus umora
    02:19
    Iz 24UR: Poskus uboja in poskus umora
  • Iz SVETA: Osumljenec v Celju
    03:07
    Iz SVETA: Osumljenec v Celju
  • PU Celje o poskusih umora in uboja
    07:10
    PU Celje o poskusih umora in uboja

S PU Celje so sporočili, da so bili okoli 21.30 ure obveščeni o poskusu uboja v Preboldu, kjer je še neznani storilec zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval. V nočnih urah so v  Preboldu, v sodelovanju s pripadniki Specialne enote policije,  osumljenemu in še trem osebam odvzeli prostost in jih pridržali. "Vlogo posameznih udeležencev v dejanju še preiskujemo," je pojasnil vodja celjskih kriminalistov.

Kot so pojasnili na novinarski konferenci, se je v večstanovanjskem objektu, kjer se je družilo več moških,  v starosti od 24 do 45 letm, med njimi vnel prepir, ki je prerasel v pretep. Med njim je eden izmed njih z ostrim predmetom zabodel oškodovanca. Ta je skupaj z enim stanovalcem objekt zapustil in poiskal zdravniško pomoč, odpeljan je bil v celjsko bolnišnico. Moški naj ne bi bil v smrtni nevarnosti. V vseh primerih gre za Policiji poznane osebe za različna kazniva dejanja, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična. FOTO: Shutterstock

Osumljenca umora izsledili in mu odvzeli prostost

Danes okoli pol treh zjutraj pa so bili obveščeni o poskusu umora v Celju, v katerem je moški z nožem zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval. Po dejanju je s kraja pobegnil. Dejanja je osumljen 37-letni moški, doma z območja Laškega, ki ga še iščejo. Prišel je pred blok oškodovanke, jo tam pričakal, ter z nožem  zabodel in pobegnil. 

S PU Celje so v večernih urah sporočili, da so v Celju izsledili in odvzeli prostost 37-letniku. 

Gre za nekdanjega partnerja 45-letnice, ugotovili so, da sta v preteklosti živela v partnerski zvezi. Hudo poškodovano žrtev so odpeljali v celjsko bolnišnico in je izven smrtne nevarnosti. Osumljenec je bil že v preteklosti obravnavala za podobno kaznivo dejanje in je prestajal tudi zaporno kazen, so pojasnili na PU Celje. 

Lani so na območju PU Celje v celem letu obravnavali štiri takšne dogodke, letos pa samo v enem tednu kar štiri takšne primere. Med primeri  ne gre za povezave, poudarjajo in ocenjujejo da gre za nenavadno zgostitev takšnih dogodkov na  območju PU Celje. 

Celjski policisti trenutno tako obravnavajo še dva podobna primera z začetka tega meseca. 35-letni osumljenec poskusa uboja, ki je 1. januarja na pešpoti ob železnici v Celju zabodel z nožem 38-letnega moškega in ga huje poškodoval, je še vedno na begu.

V noči na ponedeljek pa je v enem od domov upokojencev na območju celjske policijske uprave prišlo do poskusa umora, ko je 64-letni stanovalec z nožem hudo poškodoval 71-letnega sostanovalca. Napadalec je v priporu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja