Črna kronika

Ceste terjale tri življenja

Vinska Gora, 25. 08. 2008 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.Š./M.K./STA
Komentarji
24

V Vinski Gori se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta v čelnem trčenju umrli dve osebi. V Kočevju pa je v nedeljo umrl 19-letnik.

Danes okoli 12.30 ure se je v Vinski Gori zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi. V prometni nesreči so bila udeležena tri vozila, eno tovorno in dve osebni. Voznik in voznica osebnih vozil sta poškodbam podlegla na kraju nesreče. Nesreča se je zgodila, ko je 58-letni voznik iz Prožinske vasi iz neznanega razloga zapeljal v levo in čelno trčil v tovorno vozilo. Voznik tovornega vozila se je trku skušal izogniti, zato je zapeljal v desno, pri tem pa trčil v drugi avtomobil, ki ga je vozila 46-letnica iz Celja. Voznik tovornjaka je bil v nesreči poškodovan.

Policija
Policija FOTO: POP TV

Po podatkih PU Celje je letos na Celjskem v prometnih nesrečah umrlo 22 ljudi, lani v enakem obdobju pa 26.

Pri Kočevju umrl 19-letnik

V nedeljski prometni nesreči v okolici Kočevja je ena oseba umrla, dve osebi pa sta huje oziroma lažje ranjeni, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. 30-letni voznik iz okolice Kočevja je vozil po lokalni cesti iz naselja Pri Cerkvi proti Kočevju. Pri naselju Struga je v gozdu pripeljal v levi nepregledni ovinek, kjer je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na desno stran vozišča po brežini in po nekaj metrih z desno stranjo trčil v drevo.

Pri trčenju se je 19-letni sopotnik iz okolice Kočevja tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Voznik je bil lažje poškodovane, 22-letni sopotnik iz okolice Kočevja pa huje. Slednji je kraj prometne nesreče zapustil in so ga okoli 17.30 ure našli v okolici naselja Vrbovec. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ljubljanski univerzitetni klinični center.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3