Črna kronika

Ceste zahtevale dve smrtni žrtvi

Ljubljana, 15. 03. 2024 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, D.L.
Komentarji
0

V četrtek popoldne sta se v manj kot eni uri zgodili dve prometni nesreči s smrtnim izidom. Pri Rakičanu je 32-letnik nenadoma zapeljal v nasproti vozeče tovorno vozilo, trk je bil usoden. Umrl je tudi 84-letnik, ki je pri naselju Grajska vas trčil v vozilo pred njim.

Policija
Policija FOTO: Blaž Garbajs

V četrtek ob 14.49 se je na regionalni cesti izven naselja Rakičan zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 32-letni voznik osebnega avtomobila, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 32-letni voznik vozil osebni avtomobil iz Lipovcev v smeri proti Rakičanu. Dva kilometra in pol pred naseljem Rakičan je nenadoma zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v tovorno vozilo s priklopnikom, ki ga je v nasprotni smeri vozil 52-letni državljan Poljske. Po trčenju je osebni avtomobil odbilo desno v obcestni jarek, tovorno vozilo pa je zapeljalo v levo izven vozišča in se prevrnilo na bok. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri, iz smeri naselja Lipovci pripeljal še voznik osebnega avtomobila, ki je z namenom, da prepreči trčenje v skupino vozil, zapeljal z vozišča regionalne ceste na kolesarsko stezo ob vozišču.

32-letni voznik osebnega avtomobila je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl. Druga dva udeleženca prometne nesreče v njej nista bila poškodovana, so še sporočili policisti.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila regionalna cesta zaprta do 22. ure. Pokojni udeleženec je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah, so še navedli na Policijski upravi Murska Sobota.

Druga prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila ob 15.40 na regionalni cesti izven naselja Grajska vas. 84-letni voznik je vozil osebni avtomobil iz smeri Šempetra proti Vranskemu. Med vožnjo je z nezmanjšano hitrostjo trčil v osebno vozilo, ki ga je pred njim v enaki smeri vozila 42-letna voznica, in je zaradi namena zavijanja v levo zmanjševala hitrost. 82-letni moški je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je zaradi hudih poškodb umrl.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou