Črna kronika

Trčil v avtomobil, napihal, se nedostojno vedel in pristal na streznitvi

Ptuj, 17. 09. 2021 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Ptuju je voznik trčil v drug avtomobil in pobegnil, a so ga policisti izsledili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, s čimer pa se voznik ni strinjal. Sovoznik kršitelja je motil postopek, zato so ga policisti pridržali do streznitve. Vozniku pa so odredili strokovni pregled, a je v zdravstveni ustanovi začel razgrajati, zato so tudi njega pridržali do streznitve.

V Novi vasi pri Ptuju so sinoči ptujski policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ko je voznik osebnega vozila trčil v drug avtomobil in s kraja pobegnil.

Danes, nekaj po 1. uri, so na Ormoški cesti na Ptuju policisti povzročitelja prometne nesreče izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,71 mg/l alkohola. Ker se z rezultatom, ki ga je pokazal elektronski alkotest, ni strinjal, so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti so mu odredili tudi postopek za prepoznavo simptomov, ali ima v organizmu tudi prepovedane substance, kar pa je odklonil. 

Policija
Policija FOTO: Dreamstime

Kot so sporočili s PU Maribor, se je v postopek večkrat vmešal njegov sopotnik, ki je na kraju vpil, razgrajal, žalil policiste in se do njih nedostojno vedel, njihovih opozoril in ukazov, naj s kršitvijo preneha, pa ni upošteval. "Zato so policisti zoper sopotnika uporabili prisilna sredstva, ga vklenili in pridržali do streznitve," so zapisali na PU Maribor.

Policisti so voznika odpeljali na strokovni pregled, med katerim pa je tudi on začel razgrajati in vpiti ter se nedostojno vesti. Ker opozoril in ukazov, naj s kršitvijo preneha, tudi on ni upošteval, so policisti tudi zoper njega uporabili prisilna sredstva in tudi njega pridržali do streznitve. "Oba kršitelja bosta prejela plačilna naloga," so dodali mariborski policisti. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amasakul
18. 09. 2021 09.46
+1
dobr da jih ni pobil...
kojnusar
17. 09. 2021 11.28
+6
govori se, da je s Q8 bil to mustačov hanza!
andr13
17. 09. 2021 10.35
+5
No, če se proračun polni od takih zadev, sem takoj za visoke kazni
Potouceni kramoh
17. 09. 2021 10.35
+6
Ko toti Štejerc v Dravo pade pol je spije iz navade.Naprej pa špricar.