3°C

Črnomeljčan z grožnjami izsilil več kot 10.000 evrov

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
N.S. /
KOMENTARJI
34
42-letnik se je izdajal za očeta neznane ženske, ki naj bi bila mladoletna in je na Facebooku objavila gole fotografije. Od moškega, ki si je z njo dopisoval, je zahteval denar v zameno za molk. V slabem letu je od njega izsilil več kot 10.000 evrov.

Novomeški kriminalisti so zaradi izsiljevanja kazensko ovadili 42-letnega Črnomeljčana in ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor.

Oškodovanec je izsiljevalcu skupaj plačal več kot 10.000 evrov.
Oškodovanec je izsiljevalcu skupaj plačal več kot 10.000 evrov.FOTO: Shutterstock

Kriminalisti so med preiskavo namreč ugotovili, da si je oškodovanec v začetku lanskega leta po Facebooku pričel dopisovati z neznano mlajšo žensko, ki je na družbenem omrežju objavila svoje gole fotografije. Stik z oškodovancem je nato navezal moški, ki naj bi bil oče neznane ženske, in rekel, da je hči mladoletna. Od oškodovanca je zato v zameno za molk zahteval plačilo. Oškodovanec se je zaradi strahu srečal z domnevnim očetom in mu izročil denar, a so osumljenci nadaljevali z nenehnimi grožnjami in izsiljevanjem ter od njega spet zahtevali denar.  

Kot so sporočili s PU Novo mesto, je osumljenec s svojimi pomočniki od februarja 2020 z grožnjami in ustrahovanjem od oškodovanca izsilil več kot 10.000 evrov.

Kriminalisti so 42-letnega izsiljevalca, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi ropov, nasilja v družini, goljufij, groženj in številnih premoženjskih kaznivih dejanj, aretirali.

"Policisti občasno prejmemo prijave izsiljevanja po spletu in družbenih omrežjih. Med oškodovanci so bile pogosto mladoletne osebe, žrtve izsiljevanja pa sotako kot v opisanem primerutudi odrasli. Storilci izkoriščajo njihovo nevednost, naivnost, preveliko zaupljivost in osamljenost. Poleg finančne škode pa izsiljevanje z intimnimi posnetki uporabnikom povzroči tudi hudo psihično stisko," opozarjajo policisti.

Koronavirus pasica november