Črna kronika

Dalj časa izvajal nasilje nad partnerico, v njegovi hiši odkrili orožje in naboje

Krško, 10. 04. 2024 10.12 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po prijavi nasilja v družini so krški policisti med preiskavo ugotovili, da je 38-letnik dalj časa nad svojo partnerico izvajal fizično in psihično nasilje. Z žrtvijo je grdo in surovo ravnal, ji grozil, da jo bo ubil, jo pretepal in drugače poškodoval, pojasnjujejo na PU Novo mesto. Moškemu so zato odvzeli prostost in mu izdali prepoved približevanja, nato pa so med hišno preiskavo na njegovem domu odkrili tudi več kosov orožja, naboje in posušeno konopljo.

Krški policisti so pred dnevi prejeli obvestilo o nasilju v družini. Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so se na obvestilo nemudoma odzvali, zbrali obvestila in pričeli izvajanje ukrepov za zaščito žrtve.

Med preiskavo so policisti ugotovili, da 38-letni nasilnež že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad partnerico. "Osumljenec je z žrtvijo grdo in surovo ravnal, ji grozil, da jo bo ubil, jo pretepal in poškodoval," so sporočili s Policije.

Zaradi tega so moškemu odvzeli prostost, ga pridržali in mu zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje žrtve, njeno osebno varnost in svobodo, izrekli tudi prepoved približevanja. O izrečenem ukrepu so policisti obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Po pridobitvi odredbe sodišča so na naslovu bivanja 38-letnika opravili tudi hišno preiskavo, med katero so odkrili in zasegli pištolo, dve puški, 775 kosov različnih nabojev, dva nabojnika, kovinski bokser in okoli pet gramov posušenih rastlinskih delcev konoplje. Zoper osumljenca, ki sicer ima dovoljenje za eno pištolo in eno puško, bodo oblasti na pristojno upravno enoto podali pobudo za odvzem orožja.  

Policisti nadaljujejo preiskavo in ugotavljanje vseh okoliščin. Nasilneža bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini, zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, lahke telesne poškodbe in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Uvedli bodo tudi prekrškovne postopke zaradi kršitev določil zakona o orožju, zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja