Črna kronika

Domnevni morilec je priprt

Maribor, 05. 01. 2012 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Osumljenec umora in poskusa umora v Gorišnici je priprt zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti. Domnevni morilec je sicer nekdanji policist, ki je nekoč delal na meji.

Po umoru v Gorišnici
Po umoru v Gorišnici FOTO: POP TV

Včeraj je dežurna preiskovalna sodnica zoper osumljenca umora in poskusa umora v Gorišnici odredila pripor, ki se ga šteje od 2. januarja. Pripor je odredila zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.

Osumljen je umora in poskusa umora "iz morilske sle, iz koristoljubnosti, zato da bi storil ali prikril kakšno drugo kaznivo dejanje, iz brezobzirnega maščevanja ali iz kakšnih drugih nizkotnih nagibov". Grozi mu najmanj 15-letna zaporna kazen.

Moril zaradi ljubosumja?

V nedeljo, 1. januarja, ob 11.25 so policiste obvestili o umoru. Policisti so ugotovili, da sta bila na usodni dan v hiši v Gorišnici 24-letna ženska in 48-letni moški. Dopoldne je v hišo prispel njen 41-letni zunajzakonski partner, ki je po vsej verjetnosti zaradi ljubosumja začel pretepati 48-letnika in ga nato zadušil z vrvjo.

Zatem je začel daviti žensko, ki pa se mu je iztrgala in takrat je prenehal. Ženski je uspelo pomiriti 41-letnika, da je prenehal z nasiljem. Truplo je pokril z odejo in se odpeljal z avtomobilom.

Policisti so ob 14.45 v gramozni jami Pleterje našli avto osumljenca, naslednji dan ob 14.40 pa so v bližini prijeli še njega. Gre za nekdanjega policista z območja Postojne, ki je do sredine leta 1997 delal na meji, smo izvedeli neuradno. Policijske vrste je zapustil sporazumno po dogovoru.