Črna kronika

Družinska tragedija v občini Šmarje pri Jelšah: 61-letnik ustrelil partnerko

Šmarje pri Jelšah, 15. 03. 2021 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na območju Šmarja pri Jelšah se je zgodila družinska tragedija, v kateri sta umrli dve osebi. 61-letni moški in 57-letna ženska. Po prvih podatkih je moški ustrelil partnerko. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj, ki so pred stanovanjsko hišo našli mrtvo žensko, ob vstopu pa še hudo ranjenega 61-letnika, ki je kljub nudenju hitre pomoči umrl.

V ponedeljek, okoli 17.30 ure, so bili celjski policisti obveščeni o novi družinski tragediji. Na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah je 61-letni moški ustrelil 57-letno partnerko. Operativno komunikacijski center je na kraj poslal več patrulj. "Policisti in reševalci, ki smo jim v izjemno nevarni situaciji zagotovili neprebojne jopiče, so pred stanovanjsko hišo našli žensko, ki je poškodbam na kraju podlegla. Moški pa se je po streljanju oborožen umaknil v hišo."

Ob vstopu v hišo so našli hudo ranjenega 61-letnega storilca, ki se je ustrelil. Kljub hitremu nudenju pomoči je storilec poškodbam podlegel. "Situacija je bila nevarna zaradi obvestila. Ob 17.20 smo bili obveščeni o streljanju v neposredni bližini stanovanjkse hiše," je za oddajo 24UR ZVEČER  dejal Aleš Slapnik iz PU Celje. Pojasnil je, da so policisti pristopili varno in poskrbeli za vse varnostne ukrepe, med drugim so bili oblečeni tudi v neprebojne jopiče. 

"Prve ugotvitve so le to, da gre za dve trupli," je dejal in dodal, da ogled kraja dogodka, ki sta se ga udeležili tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica, še poteka in se bo zavlekel v noč. 

Na kraj dogodka je bilo napotenih več policijskih patrulj.
Na kraj dogodka je bilo napotenih več policijskih patrulj. FOTO: Aljoša Kravanja

Gre za že drugi umor na območju PU Celje v manj kot tednu dni. V nedeljo je 36-letni moški, ki so ga celjski policisti v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in kršitev javnega reda in miru, do smrti zabodel mamo in poškodoval očeta, nato pa pobegnil s kraja dogodka.

"Da bi v tako kratkem času prišlo do ponovitve družinske tragedije se ne spomnim," je komentiral Slapnik, a dodal, da so to v Sloveniji redki pojavi in jih med sabo ne moremo povezovati. 

To je sicer že peti umor v Sloveniji v dveh mesecih in pol, lani jih je bilo kar 16 od tega trije trojni.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3