Črna kronika

Eden od osumljencev v enomesečni pripor, ostali štirje še čakajo na odločitev

Slovenj Gradec, 06. 12. 2018 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je za enega od osumljenih ropa bankomata v Pliberku na avstrijskem Koroškem odredilo enomesečni pripor, za preostale štiri pa sodno pridržanje. O njihovem morebitnem priporu ter o predaji vseh petih Avstriji bodo še odločali. 

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je za enega od petih osumljenih, da so v noči iz nedelje na ponedeljek oropali bankomat v Pliberku na avstrijskem Koroškem, odredilo enomesečni pripor, za preostale štiri pa sodno pridržanje. Glede morebitne uvedbe pripora za njih pa morajo še odločiti. Sodišče pa bo odločalo tudi glede predaje vseh petih Avstriji, ki je podala evropski nalog za prijetje in predajo. 

Pet osumljencev ima po podatkih policije moldavsko, romunsko in bolgarsko državljanstvo.
Pet osumljencev ima po podatkih policije moldavsko, romunsko in bolgarsko državljanstvo. FOTO: PU Celje

Prvega osumljenca so sicer na slovenski strani prijeli razmeroma hitro in hkrati odkrili dve z njimi povezani osebni vozili. Storilca so avstrijski varnostni organi predali policistom policijske postaje Ravne na Koroškem in s tem zaključili delo na območju Slovenije. Iskanje preostalih so nadaljevali slovenski policisti. Skupno je v ponedeljek čez dan v aktivnostih sodelovalo kar 181 pripadnikov različnih enot in služb. Drugega osumljenega so nato ob pomoči občana občana prijeli v torek zjutraj v Mušeniku na območju Črne na Koroškem, preostale tri pa nekaj ur kasneje na območju Ptuja. Vseh pet so nato privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu. Še več podrobnosti iskalne akcije in prijetja osumljenih so celjski policisti predstavili v sredo na posebni novinarski konferenci. 

Osumljeni so po podatkih policije moldavski državljani, a imajo tudi romunsko in bolgarsko državljanstvo. Policija je od čeških varnostnih organov, kjer so se zadnje leto zadrževali, dobila podatek, da v omenjenem obdobju pri njih niso bili obravnavani zaradi sumov storitev kaznivih dejanj, podatke iz Moldavije policija še pričakuje.

V sredo so policisti in kriminalisti Policijske uprave Celje povedali, da ob prijetju osumljenih ukradenega denarja niso našli.
V sredo so policisti in kriminalisti Policijske uprave Celje povedali, da ob prijetju osumljenih ukradenega denarja niso našli. FOTO: PU Celje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Daniel Franc Ocvirk
07. 12. 2018 08.32
+4
Mislim, da se je policija zopet zaman trudila, ko jih je hitro izsledila. Kako more sodnik enega pripreti za mesec dni, za druge pa še ''razmišlja''. Kaj niso skupaj lepo ropali? Mislim pa, da je najbolje za nas, da jih spravijo v Avstrijo... potem pa človekove pravice. Vedno ima žrtev manj pravic kot storilec...
oježeš
06. 12. 2018 22.07
+7
Čim prej jih naj predajo v Avstrijo iz dveh razlogov. Da jih ne bodo pri nas hranili z našim denarjem in, da se jim bo sodilo kot je treba. Še dobro, da se jim bo sodilo pri sosedih. Upam, da jo fašejo še za vse uničene bankomate v Sloveniji.
Razumnež
06. 12. 2018 19.11
+1
Dajte jih vsaj za 4 mesece zapreti... Tima je pred vrati. Na pomlad pa jih spustite.
reaf
06. 12. 2018 14.27
+17
Do pričetka sojenja bodo ponižno čakali na svobodi ... Naše sodstvo je res zaupanja vredna institucija! Upam, da jih takoj izročijo avstrijcem, le tako bodo zasluženo sedeli več let. Nič odkimavat z glavo, takšen renome ste si sodniki pač ustvarili v SLO!
Podborsky
06. 12. 2018 13.47
+25
185 policistov, dva helikopterja, specialna enota policije, posebna enota policije, vodniki sluzbenih psov, prebivalci meziske doline so jih tri dni lovili in ulovili, sedaj pa birokrati na sodiscu modrujejo, kaj z njimi. Pa da te nekam pritisne. Da sem jaz sodnik, zamahnem s kladivom, da se razleti v treske in jih poslem v pripor, potem pa takoj izrocitev v Avstrijo, kjer bo za njih ustrezno poskrbljeno, beri, bodo obsojeni in v zasluzen zapor. Mi nimamo stroskov, sosedje zadovoljni, ker smo angazirali eno brigado policajev za njihov bankomat. Res ne vem, kaj imajo tile birokrati na sodiscu sedaj za pametovat.
oježeš
06. 12. 2018 22.10
+5
Pri nas vedo kako delati in zakaj porabiti družbeni denar. Če bi sodniki vse storitve pri nas plačali iz svojega žepa, verjamem, da jih ne bi imeli v našem zaporu niti tri dni.
kajpavzdevek
06. 12. 2018 13.37
+14
ha ha najboljš da jih izpustite . Nemoreš verjet da 180 policajev lovi 5 nepridipravov ki bi itak nadaljevali z takim početjem in zdaj namesto hudega pritvora vsem po vrsti sodnik njim bere pravice ! Ali je to 1.aprilska ?
KAPIBARA
06. 12. 2018 13.29
+6
Ena večjih neumnosti, je dvojno državljanstvo. Pa se sklicuješ primeru primerno, na poljubnega
Malek
06. 12. 2018 13.24
+24
Takoj jih izrocit Avstrijcem, bodo vsaj sedet sli.