Črna kronika

Eksplozije so človeška napaka

Beograd, 06. 09. 2009 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Srbski preiskovalci so ugotovili, da je za eksplozije v tovarni streliva kriva človeška napaka, zato so že aretirali pet ljudi, ki jih sumijo kaznivega dejanja zoper splošno nevarnost.

Tovarna streliva Prvi partizan
Tovarna streliva Prvi partizan FOTO: www.prvipartizan.com

Srbska policija, ki je preiskovala eksplozije v tovarni streliva v Užicah, je ugotovila, da je za nesrečo kriv človeški faktor. Policija je zato že aretirala pet zaposlenih v podjetju, kar je potrdil tudi notranji minister Ivica Dačić. Kot je povedal, gre za šefa protipožarne zaščite, vodjo obrata, menedžerja, glavnega nadzornika in delavca, pristojnega za smodnik. ''Preiskava je pokazala, da je vzrok za smrt sedmih oseb zadušitev z ogljikovim monoksidom, za eksplozijo pa je kriv človeški faktor,'' je povedal Dačić in dodal, da je peterica aretirana zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja zoper splošno varnost in spodbujanje splošne nevarnosti.

Sicer pa je Srbija včeraj žalovala za vsemi umrlimi v eksplozijah v tovarni Prvi partizan.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mindfucker
06. 09. 2009 21.13
"..ki jih sumijo kaznivega dejanja zoper splošno nevarnost.."!?
umetnikvedno
06. 09. 2009 16.50
Ja v srbiji ali je katolik kriv ali musliman..drugi nemore biti kriv...Tukaj sodišča delujejo kot kriminalci sodijo poštenim ljudem..in nakoncu kaj je tukaj slabega,pač manj kriminalcev...........................
Geypi
06. 09. 2009 12.24
lol kak so pametni itak je vedno kriv človek če gre za eksplozije. Kaj mislite da so to medvedi sestavljali?
damirg@email.si
06. 09. 2009 11.25
sigurn so pušili notr.