Črna kronika

En moški večkrat namerno trčil v policijsko vozilo, drugi policista napadel

Novo mesto, 29. 11. 2022 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novomeški policisti poročajo o dveh napadih na policiste. V prvem primeru je voznik pred policijo najprej bežal, nato pa prestavil v vzvratno prestavo, se z veliko hitrostjo večkrat zaletel v policijsko vozilo in ponovno skušal pobegniti. Ko je vozilo zapeljalo s ceste v potok, je eden od moških iz avtomobila skušal napasti policiste, poleg njega so pridržali še drugega in pa tretjega, ki je sprva sicer pobegnil. V drugem primeru pa se je na policista spravil vinjeni 39-letnik, ki je v enem od novomeških lokalov nadlegoval osebje in goste.

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so med opravljanjem nalog na avtocestnem postajališču Starine nekaj po 17. uri opazili voznika osebnega avtomobila Alfa Romeo z nameščenimi registrskimi tablicami na vozilu, ki so bile, kot poročajo policisti, očitno ponarejene. Zapeljali so za njim in ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in ves čas pospeševal hitrost. 

Nevarni voznik je nato zapeljal prek mostov na Otočcu, ustavil sredi ceste, prestavil v vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del službenega vozila. Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval z nevarno vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti. V Dolenji vasi je nato zapeljal s ceste prek travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo, poroča PU Novo mesto.

Policijski vozni park
Policijski vozni park FOTO: Aljoša Kravanja

Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden izmed osumljencev pa je sprva pobegnil. 20-letnik je poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Čeprav je tretji osumljenec sprva pobegnil, so ga novomeški kriminalisti že izsledili - gre za 35-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta. 

Hkrati so policisti vse, ki so bili v ponedeljek med 17.00 in 17.20 udeleženi v prometu na relaciji Kronovo - Otočec - Gumberk, Dolenja vas in jih je voznik osebnega avtomobila Alfa romeo rdeče barve ogrožal pozvali, naj to sporočijo na številko 113. Kriminalisti sicer nadaljujejo intenzivno preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

V Novem mestu policista skušal udariti pijani 39-letnik

V gostinskem lokalu na Topliški cesti v Novem mestu je prav tako okoli 17. ure medtem pijan moški nadlegoval osebje in goste lokala, potem pa
zaspal. Ob prihodu policistov je 39-letnik, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, nadaljeval s kršitvami, napadel je tudi policista in ga poskušal udariti.

Policisti so uporabili plinski  razpršilec, pijanega moškega obvladali in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Glasujte za najboljši portal v regiji
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (117)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nataša Gornjak
09. 07. 2023 16.46
Za reševanje takšnih problem je bila pa stara Juga učinkovitejša. Tam so policisti napad na svoje poravnali kar sami v kakšnem bolj tihem prostoru. Bilo je bolj učinkovito.
ZIPPO
05. 12. 2022 11.29
-1
Cviček škoduje 😂😂
Mii Yaw
04. 12. 2022 12.01
+3
Čisto enostavno bi se dalo rešiti, če bi le hoteli. Za skupno socialo avtohtonih je namenjeno xxx€ mesečno. Od tega bi vsak mesec odšteli za poplačilo kazni, škode..., itd. Kar bi ostalo bi med njih razdelili. Ker bi bilo denarja vsak mesec manj, bi se začeli sami med sabo urejati probleme in razmere bi se sčasoma uredile.
MyLord
04. 12. 2022 11.50
+4
Tuje rodna dodana vrednost?
mandan
01. 12. 2022 13.35
+1
naši so bli, so preprodajali poživitvene odmerke in so nato bežali...baje z 3x prekoračitvijo hitrosti skozi naselja
alenka.NN
30. 11. 2022 18.00
+10
....spet agresivna tujerodna sorta...
jutri_pa_res
30. 11. 2022 10.46
+8
Namerno zaletavanje z avtomobilom bi moralo biti obravnavano kot poskus uboja s smrtonosnim orožjem in temu primerno kaznovano. Evo, prav to noč je (za sedaj še) neznanec v Splitu z golfom namerno povozil 20 letnega policista, ki ga je hotel zaustaviti, in pobegnil. Voznika še iščejo, policist se pa v splitski bolnici bori za življenje.
jg57
30. 11. 2022 09.27
+13
Fantje bodo kaznovani, a so vsi na sociali, tako, da ne bo kazen izterjava.
za naše
29. 11. 2022 21.57
+10
Končno smo levi in desni istega mnenja ,mogoče je še upanje za Slovenijo!
jutri_pa_res
29. 11. 2022 19.17
+15
Podobne težave, kot jih imajo ameriški policisti s temnopolto populacijo. Vendar tam precej hitreje policist potegne pištolo. Zaletavanje z avtom je napad s smrtonosnim orožjem in bi smel policist upravičeno uporabiti strelno orožje. Tako bi počasi ostali prišli k pameti. Ali pa ne, kdo bi vedel...
konc
29. 11. 2022 18.47
+16
Večji problem kot policisti in njihova pooblastila, so naša lopovska sodišča, kazenska zakonodaja in pokvarjeni odvetniki. Temeljito bi bilo treba razmisliti tudi o socialnih transferjih in kako kaznovati take, ki živijo "izključno" od tega, čeprav po njihovem standardu, tega ni videti. Naša država bo morala prenehati z ignoriranjem problema. Ljudje, ki živijo s to zaščiteno vrsto, trpijo že predolgo.
TOP MOJSTER
29. 11. 2022 18.46
+13
Novo mesto ima itak najmočnejše gospodarstvo v Sloveniji.....ta primat v gospodarstvu na svojem področju držijo tudi določeni Angolci...
kapljač1
29. 11. 2022 18.13
+12
vsak Policist mora zaščititi svoje in drugega življenje in tudi premoženje ! Samo naši se sprejemanja odgovornosti, sploh uporabe orožja, prej bojijo kot ne ! Zato pa so lumpi tako korajžni ,zato ker so policisti premalo! In to karakteristiko je nujno treba spremeniti !
crestor
29. 11. 2022 18.05
+19
Ne bo dolgo, ko bodo znani kriminalci na dolenjskih avtocestah povzročili smrtne žrtve med nedolžnimi udeleženci v prometu. Policija pa je evidentno preblaga in preveč popustljiva. Celo prikriva se idenditeta teh kriminalcev in potencialnih zločincev, to so vzroki, da nimajo nobenega strahu in zadeve le še eskalirajo! Do kdaj še se jim bo gledalo skozi prste???
jani20
29. 11. 2022 17.10
+15
Ne vpletajte politike.Te mlečezobe policaje je treba malo bolj dolgo učiti ne pa, da je lahko policaj po nekaj mesecih vsak kateri ni sposoben za električarja ali pa vodovodarja.Ko so bili miličniki je bil red.Še bakreni so se jih bali.Sedaj pa se poskrijejo oz si v naselja ne upajo.
atlantis1974
29. 11. 2022 16.32
+6
Nekaj mi ne gre v glavo kako je to mogoče ko berem komentarje je večina proti priviligirancem a ko so pa volitve pa večina voli vlado ki zagovarja priviligirance to ne gre skup tu je pol nekaj narobe in to zelo
otki2012
30. 11. 2022 11.02
+6
me vladami ni bilo razlik glede bakrenih. Nazadnje jim še povečajo denar za njih. Za nagarado na minulo delo, al.
Harpuna
29. 11. 2022 15.51
+13
Notranja ministrica pa te in ilegalce podpira in pravi da oni imajo več človekovih pravic od poštenih državljanov Slovenije.Vlada pa zanje jemlje milijone starejšim in drugim pomoči potrebnim.
tutp
29. 11. 2022 15.26
+64
UBOGI POŠTENI DOLENJCI...tem ljudem je potrebno pobrati vso podporo. 200 eur so dobili dodatka. V Novem mestu je kmet prejšnjo sredo dobil globo. Branil se je pred hišo z vilami. Mulci so ga posneli in prijavili policiji. Skrajno nedostojno. DO KDAJ ŠE??? Tako v vato zavit članek že sam pove kdo je bil storilec. Prišli smo celo tako daleč, da ni več niti opisa, kako je izgledala oseba, ki je pobegnila. Ker, če bi pisalo temnejše polti bi bilo to napad na manjšino tako, da kar naprej z dajanjem potuhe in klatenju po lastnem narodu daleč bomo prišli. Slovenci VSE DRAGO PLAČUJEMO IN DELAMO. Tile vse zastonj. Vrtec. Doklade. Elektrika. Neregistrirana vozila. Sramota. Začelo se je v vrtcu, nato s šolo, kjer so nas učili vsega po malem, od matematike do likovne vzgoje, naučili so nas strpnosti, spoštovanja, tole so včasih pomagali tudi starši, če ti ni šlo v uho. Potem odrasteš, si poiščeš službo, ustvariš družino, vzameš kredit za hišo, avto, šolanje otrok....v vsem tem času spoštuješ zakone, plačuješ davke na m2, ker imaš službo nimaš nobene pomoči, nobenega otroškega dodatka, subvencionirane hrane za otroke, nič....: Zakaj; zato ker smo se takšni naučili biti, ker nas je družba tako vzgojila, včasih nas tole malo tepe, ampak tako pač je v naši državi. Na drugi strani imamo pa ogrožene in zaščitene manjšine, ki s pridom izkoriščajo sistem, oziroma jim je to kar ponujeno, od otroških dodatkov, do pomoči, legalizacije "šotorov", zgradijo jim vrtce, napeljejo elektriko, vodo, asfalt, celo ponudijo jim delo, pa ga ne sprejmejo, in kaj dajejo v zahvalo našemu zgrešenemu sistemu, kradejo, ustrahujejo, ne plačujejo kazni, položnic, v nevarnost spravljajo vse po vrsti. Narod tega ne bo razumel nikoli, imajo pa zagotove nekateri nekaj od tega. DO KDAJ ŠE??????????
MihaGliha
29. 11. 2022 15.24
+8
ganci na ukradeni balanci
MihaGliha
29. 11. 2022 15.21
+22
milica bi zrihtala