Črna kronika

En pijan voznik namesto 60 vozil 123 km/h, drugega ustavili s stingerjem

Semič, 20. 05. 2024 09.58 | Posodobljeno pred 29 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči na nedeljo so policisti na območju Semiča skušali ustaviti voznika osebnega avtomobila, ki njihovih navodil ni upošteval. Pravzaprav je skušal zbežati z vožnjo po gozdni poti, a so ga policisti zaustavili s stingerjem. 51-letnik ni imel vozniškega dovoljenja, poleg tega pa je vozil pod vplivom alkohola. Tudi ljubljanski policisti so imeli polne roke dela z vinjenim voznikom. Ta je na delu ceste, kjer je hitrost omejena na 60 km/h, vozil kar 123 km/h.

Policisti na območju Semiča so v noči na nedeljo zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Hyundai. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, vozil po sredini vozišča in vijugal. Na območju Semiča je zapeljal na gozdno pot in nadaljeval z vožnjo proti Gradacu in Podzemlju. 

Policisti so v Geršičih uporabili prisilno sredstvo za ustavljanje motornih vozil (stinger), ki ga je kršitelj prevozil. 51-letnika so prijeli in obvladali. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,0 miligrama alkohola (2,08 g/kg). Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zasegli avtomobil. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična. FOTO: Luka Kotnik

Ljubljanski voznik dobil 2100 evrov kazni in 34 kazenskih točk

Polne roke dela pa so imeli tudi ljubljanski policisti. Ti so na Celovški cesti izmerili hitrost vožnje voznika osebnega vozila znamke BMW, ki je na delu ceste, kjer je hitrost omejena na 60km/h, vozil kar 123 km/h. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0,45 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. 

Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bo zaradi prekoračitve hitrosti podan obdolžilni predlog na sodišče, kjer je za ta prekršek zagrožena kazen 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola sta mu policista na kraju izrekla globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FoxnarCa
21. 05. 2024 09.30
+2
Ali ni stinger za rahlenje pomladanske zemlje v vrtu inu na njivi.?
travc
20. 05. 2024 11.49
+9
Verjetno so pozabili povedat da so bile na avtu ukradene tablice.
travc
20. 05. 2024 11.48
+11
Za prvega se itak ve kdo je kakor je omenjeno,da nima vozniškega.