Črna kronika

FOTO: Domačin ustrelil geodeta zaradi nekaj metrov ceste

Velike Lašče, 18. 09. 2012 11.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.S./G.G.
Komentarji
0

V naselju Hrustovo pri Velikih Laščah je 46-letni domačin ustrelil 47-letnega geodeta, ki je opravljal meritve. Kmalu po tem so policisti 46-letnega domačina prijeli in mu odvzeli prostost. Osumljeni je geodetom že večkrat grozil s smrtjo.

V okolici Velikih Lašč se je zgodil tragični dogodek.

V naselju Hrustovo je 46-letni moški večkrat ustrelil, pri tem pa zadel 47-letnega moškega iz okolice Kočevja, ki naj bi opravljal meritve zemljišča. Geodet je dobil tako hude poškodbe, da je umrl na kraju dogodka, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policija je bila o tragičnem dogodku obveščena ob 10.30.

Kmalu po tem so policisti 46-letnega domačina prijeli in mu odvzeli prostost. Med postopkom so mu zasegli tudi orožje.

Ogleda kraja kaznivega dejanja sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in tožilec. Policisti bodo z zbiranjem obvestil nadaljevali. O zbranih obvestilih pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Vzroka streljanja policija še ni zapisala, po neuradnih informacijah naj bi bil osumljeni v sporu z občino Velike Lašče zaradi 100 metrov makadamske ceste. Občina naj bi cesto poskušala obnoviti že od leta 2006, ker pa mati osumljenega ni dala soglasja, so konec leta 2009 začeli postopek razlastitve, so poročali v oddaji 24UR.

Že lani so tako poskušali s sanacijo ceste, čemur pa se je sin lastnice, torej osumljeni, uprl. Sosedje so vedeli povedati, da se je ulegel kar pred bager in tako onemogočil asfaltiranje. Večkrat je geodetom tudi grozil s smrtjo. Danes pa so na sporni odsek ceste prišli novi geodeti in za enega od njih se je srečanje z osumljencem končalo na najslabši možni način.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3