Črna kronika

Epilog stanovanjski goljufiji

Celje, 06. 11. 2007 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Damjana Seme
Komentarji
3

Odvetnik ogoljufanega kupca je notarski zbornici prijavil notarja, ki je overil lažne pogodbe in omogočil prodajo tujega stanovanja.

Odvetnik ogoljufanega kupca je notarski zbornici prijavil notarja, ki je overil lažne pogodbe in omogočil prodajo tujega stanovanja.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blue-art.org
07. 11. 2007 18.47
Ko se nekaj navaja je potrebno imeti zadaj konkretne navedbe zakona. Po mojem mnenju notar še vedno ni nič kriv. Drugič pa prosim navedite pravno podlago že v prispevku, da se ne generira možno napačno javno mnenje oziroma, da sam slučajno ne uporabljam napačno pravno podlago. Pa poglejmo: 1.tč. 1.odst. 3. čl. Pravilnika o plačevanju z gotovino in blagajniškem maksimumu pravi: Imetnik transakcijskega računa lahko plačuje z gotovino: 1. blago, storitve in druge obveznosti imetnikom transakcijskih računov, če posamično izplačilo ni večje od 100.000 SIT, razen če ni z drugim predpisom drugače določeno Torej če je nekdo 250.000 EUR plačal v cca 600-tih izplačilih je stvar legalna ob omejitvi, da mi ni znan noben drug predpis, ki bi to prepovedoval. V tem primeru je bila v 580-ih posamičnih izplačilih po 100.000 SIT v gotovini kupnina poravnana na roke direktorja prodajalca v celotnem znesku 58.000.000 SIT Podlaga za pravilnik je Zakon o plačilnem prometu ZPlaP, ki v 30.čl. pravi (1)Imetnik transakcijskega računa, ki je vpisan v poslovni register Republike Slovenije, sme za plačevanje v gotovini dvigniti z računa potrebno gotovino. (2)Minister, pristojen za finance, predpiše pogoje in način vplačila, razpolaganja in plačevanja z gotovino za imetnike transakcijskega računa iz prvega odstavka tega člena. Kaj so pa pravne osebe naprej in poprej delale in ali so gotovine dvigale in vplačevale na TRR kakor določa pravilnik pa notar ne more vedeti ravno tako nima vpogleda v kazensko evidenco odgovornih oseb. Pravilnik je podpisal takratni minister mag. Anton Rop kasneje ga je dopolnil dr. Andrej Bajuk vendar tega dela ni spremenil po podatkih s katerimi razpolagam.
bonsai9@email.si
07. 11. 2007 09.14
In kaj pravita minister Šturm in Gregor na to? Šturm pravi polovili pozaprli bomo te tiče; minister Gregor pa nič.
Smackyx
06. 11. 2007 21.29
Hja, nč! Treba bo začet en nelegaln biznis, pri katerem se mastno služi. Sodstvo in tožilstvo za velike barabije tako ne ukrepajo! Morda pa je to zlata jama in prihodnost biznisa??