Črna kronika

FOTO: 38-letnica napadla sestro dvojčico in mamo, na pomoč priskočil sosed

Maribor, 08. 03. 2018 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./A.I./Jana Ujčič
Komentarji
0

Zgodaj zjutraj je Maribor pretresla družinska tragedija, v katero so vpletene tri ženske - dve 38-letnici in 58-letnica. Ena 38-letnica je v napadu umrla, ranjena pa je še 58-letnica, ki so jo prepeljali v UKC Maribor. Policija je drugo 38-letnico pridržala, saj je osumljena umora in poskusa umora.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Pretreseni sosed rešil mamo, za hčerko je bilo prepozno
    02:26
    Iz SVETA: Pretreseni sosed rešil mamo, za hčerko je bilo prepozno
  • Iz 24UR: Družinska tragedija v Mariboru
    02:28
    Iz 24UR: Družinska tragedija v Mariboru
  • Izjava policije glede umora na Pobrežju
    02:29
    Izjava policije glede umora na Pobrežju

Maribor je danes zjutraj pretresla družinska tragedija, ki se je zgodila v blokovskem naselju na Pobrežju. Umrla je ena ženska, ena je huje poškodovana. Tretja vpletena oseba je pridržana.

S PU Maribor so dopoldne sporočili, da kriminalisti in policisti preiskujejo primer nasilne smrti, o kateri so bili obveščeni v jutranjih urah. Na kraj so bili napoteni reševalci, a ob njihovem prihodu eni osebi žal niso mogli več pomagati, druga, ki je bila poškodovana, pa je na oskrbi v bolnišnici. Kot dodajajo policisti, je bila v povezavi s tem dogodkom tretji osebi že odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Več o umoru in poskusu umora je ob 11.30 pojasnil Andrej Kolbl, pomočnik vodje SKP PU Maribor. Kot je dejal, so bili o tragediji obveščeni zjutraj ob 6.45. Tja so bili poslani reševalci, ki so ugotovili, da hudo poškodovani 38-letnici ne morejo več pomagati. 58-letnico, ki je bila prav tako poškodovana, so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Na kraju so kriminalisti prijeli 38-letnico, ki je osumljena umora in poskusa umora. Vse tri ženske so v sorodstvenem razmerju. Drugih podrobnosti kriminalisti niso želeli pojasniti.

Kot je dejala naša štajerska novinarka Jana Ujčič, naj bi bile v današnjo tragedijo vpletene sestri dvojčici in njuna mati. Ena od sester naj bi napadla drugo sestro in nato še svojo mamo, neuradno z nožem. 38-letnica je umrla v bloku, kjer se je zgodil napad.

Policija obravnava umor in poskus umora.
Policija obravnava umor in poskus umora. FOTO: POP TV

Sosed priskočil na pomoč, a 38-letnici ni mogel več pomagati

Kot je dejal najbližji sosed, ki je zaradi dogodka še vedno zelo pretresen, je zjutraj odšel v službo, ko je na hodniku bloka opazil krvavečo 38-letnico, ki je klicala na pomoč. Takoj je priskočil na pomoč ranjeni ženski in jo odpeljal v pritličje bloka ter poklical na pomoč reševalce in policijo. Nato se je vrnil v stanovanje poškodovane, kjer sta bili njena sestra dvojčica in ranjena mati.

Ranjeno 58-letno mamo je rešil iz stanovanja in jo odpeljal pred blok, kamor so prispeli reševalci. Ko so ti poskušali priti do poškodovane ženske v pritličju, so morali počakati na policiste, saj je bila ob njej njena sestra, domnevna napadalka. Žal je bilo za 38-letnico prepozno, saj so bile rane prehude, je še dejal sosed.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou