Črna kronika

Fritzl oddaja 'hišo groze'

Amstetten, 15. 09. 2008 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijski monstrum, ki je 24 let trpinčil hčerko Elisabeth, želi zgornje prostore hiše dati v najem. Za njegove nepremičninske posle naj bi skrbel znani odvetnik.

Hiša groze, kjer je v kletnih prostorih Josef Fritzl kar 24 let trpinčil svojo hčerko.
Hiša groze, kjer je v kletnih prostorih Josef Fritzl kar 24 let trpinčil svojo hčerko. FOTO: Reuters

Josef Fritzl, ki je svojo hčerko Elisabet 24 let zadrževal v kleti svoje hiše v avstrijskem Amstettnu in mu je v tem času rodila sedem otrok, upa, da bo lahko zgornje nadstropje stanovanjske hiše, imenovane tudi 'hiša groze', oddajal v najem.

73-letni Fritzl je najel znanega odvetnika, ki naj bi poskrbel za njegove nepremičninske posle, vključno z iskanjem najemnikov za hišo v avstrijskem Amstettnu.

Fritzl se pripravlja na sojenje


Avstrijski monstrum, ki se trenutno nahaja za zapahi in se pripravlja na sojenje, to se bo pričelo konec leta, je v zgornjem nadstropju živel z 69-letno ženo Rosemarie ter tremi otroki, ki mu jih je rodila hčerka Elisabeth, medtem ko so ostali trije otroci živeli v ujetnišku skupaj z mamo v mračnih in vlažnih kletnih prostorih. Ostale sobe v hiši sta zakonca Fritzl dajala v najem, vse, dokler ni prišla na dan grozovita skrivnost, takrat so šokirani najemniki prekinili najemne pogodbe in se odselili. "Bilo je nepredstavljivo, da bi še naprej živeli v bližini prostora za mučenje, saj bi se vsak dan spominjali na to, kaj se je zgodilo. Zato želimo svoje življenje nadaljevati nekje drugje,“ je povedal eden od bivših najemnikov.

Zakonsko gledano ni ovir, ki bi onemogočale Fritzlu oddajanje prostorov v zgornjem nadstropju, medtem ko je klet še vedno kraj zločina in ni dostopna za javnost.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samo11
16. 09. 2008 09.44
lahko bi vzel v najem JJza svoje ogije z Urško.
medobranko@hotmail.com
16. 09. 2008 08.10
Kaksno sojenje se pripravlja. Takoj v samico niti enega stika z ljudmi da vidi kaj pomeni samica.
medobranko@hotmail.com
16. 09. 2008 08.10
To je samo nasledstvo nacizma v Avstriji pa ne se cuditi ker kaj so delali Avstrijci za vojno po kleteh to kar je Fritzl ni nic. Zato treba Hajderja takoj metak v glavo da ne siri nacizma proti Slovencem. Njima je v genih da so tako hladni. Ni nic cudnega da ko v okolici Linza poves, da si iz Slovenije te takoj mejo za suznja. Skoda da je moj dedek v vojni spasil zivljenja nekaj sto nazijev...mitraljez mu je tedaj zastekal. Vso to Nazi pando in v Nemciji treba kaznovati.
hondagirl
15. 09. 2008 21.13
ja a veš da ma od trobčeve peči vratca una ko je bla lani v kmetiji-ko je zravn klemna držala če se kdo spomne. ker je kupla tisto parcelo s tisto hišo in si je to kao za spomin pršparala...
borealis
15. 09. 2008 17.43
Zdaj se pa bodo iztirjenci naslajali v tej hiši, on bo pa kot medijska zvezda služil... Še dobro, da ni bila na prodaj trobčeva peč, ali kaj podobnega... Upam, da bo ostal v samici do konca, pa še to se bo imel bolje kot njegovi otroci.