Črna kronika

Fritzlova žena ni lagala

Amstetten, 16. 05. 2008 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Primer Fritzl: Javnost najbolj dvomi v dejstvo, da žena ni vedela za Josefovo dvojno življenje. Novi dokazi to potrjujejo.

Zdaj že dokaj znani monstrum iz kleti Josef Fritzl je svojo bolano hčer Kerstin odpeljal v bolnišnico, ko je bila njegova žena Rosemarie na počitnicah v Italiji. O tem priča razglednica, ki jo je Rosemarie v Amstetten poslala z jezera Maggiore. Datum pošiljanja je 21. marec, dva dni potem ko je bila Kerstin v kritičnem stanju sprejeta v bolnišnico.

Razglednica iz Italije. Je pristna?
Razglednica iz Italije. Je pristna? FOTO: Reuters

"Draga družina! Imam se lepo. Polno sem zasedena, vsak večer se od utrujenosti samo zrušim v posteljo. Pridem kmalu, rada vas ima mami,“ piše na razglednici, ki bi lahko bila dokaz, da žena resnično ničesar ni vedela o dogajanju v kleti svoje hiše.

Če bi Fritzl na bolezen svoje hčere reagiral prej, najbrž ne bi padla v komo. Odgovorni domnevajo, da je bil Fritzlov namen hčer odpeljati v bolnišnico in jo hitro spet vrniti v ujetništvo, še preden bi se Rosemarie vrnila s počitnic.

"Rosemarie ni bila v Avstriji, ko je Kerstin končala v bolnišnici. Vsako leto gre za en teden v Italijo, tokrat se je vrnila takoj, ko je slišala za zločin,“ je povedal družinski odvetnik Christoph Herbst.

Na srečo je bil zdravnik, ki je Kerstin sprejel, vztrajen pri tem, da hoče govoriti z njeno mamo, saj mu je bilo dekle bledih lic in uničenih zob sumljivo. Kontaktiral je policijo, ki je preiskala Fritzlovo hišo in našla ostale ujetnike.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NISSIKA
28. 08. 2008 16.28
V ISTI HIŠI SO ŽIVELI PA NI VEDLA KA SE DOGAJA V KLETI A POL VEČ KOT 20 LET NI ŠLA V KLET MA DJTE NO SEVEDA DA JE VEDLA
Kaiiic
06. 06. 2008 19.46
ma pomojem je pa vedla an...k ta razglednca ni noben dokaz!!!! ma 100% je vedla!!! Kao ona ni nč hodila dol u klet, pa ni vidla nč sumlivga??? in to tolk let??? ma djj no... nwm sicer usega o tej zgodb, sam a se ji ni nč čudn zdel pč da se nena hčer ne uglas nč? pa ket je?...al je mislna da je mrtva???...(tega nwm =P)...heh
snufli_bavc
17. 05. 2008 22.54
mogoče se je bala da bo prišlo do tega pa si je naredia alibi
veljo@email.si
17. 05. 2008 22.23
tudi moj post je bil zbrisan...24ur svaka vam cast..moderator pusti kar se napise saj vsak pove svojo (resnicno-neresnicno) mislenje...prav debilen si in to na hard?!! lp...veljo
sterminator
17. 05. 2008 18.50
me zanima zakaj je bil moj post izbrisan... kaj je bil preveč natančen in je koga od adminov zmotilo? da vidimo če imajo adute in se mi javijo...
theOne23
17. 05. 2008 16.31
jaz pa mislim da je čisto mogoče da ni vedela, er kolikor spremljam se mi zdi da je bil tudi do nje zelo strog se pravi nesramen , vhod za v klet je bil skrit, tako da ni mogla it tja tudi če bi želela, hrano pa baje sploh ni kradel samo doma, tudi drugod... lahko pa da si je zatiskala oči, vrjemite mi vse se da =/ na žalost
sterminator
17. 05. 2008 16.19
če je tip res hodil na tajsko tudi za 6 tednov, kdo pa je dajal hrano "zapornikom v kleti". Pa še to, nekje sem prebral da so bila vrata tako naštimana da bi se vslučaju da se za določen čaz Fritzl nebi prikazal samodejno odprla... torej se mi porajata 2 dvoma: 1) nekdo je moral ta čas nosit hrano dol ker ne verjamem da so imeli zaloge za 2 meseca; 2) če se 2 meseca nebi nihče prikazal tam bi se vrata morala avtomatsko odpreti.
* KSIHT *
17. 05. 2008 15.47
Stara je za dejanja njenega moža vedela .. GARANT !!! Kaj pa ji je natvezil, kje je hčerka ? Ja pa pustila je otroke doma a ne ? 24 let. Prosim no ! Tale Žandarmarija avstrijska je naivna kot hudič .... fricl jih bo oreng nategnil !
dodoman.20@gmail.com
17. 05. 2008 14.14
roxabell...če je po tvoji logiki tak "dokaz", kot je razglednica sploh smatrano kot kakršnikoli dokaz po 24-ih letih... se ne čudim da mamo take debile v sodstvu...ker so očitno vsi podobni tebi.
Rok Pirc 1
17. 05. 2008 13.41
...sej ste vsi pametni zdaj jaaaa! ;) Opranci!
Ramzess
17. 05. 2008 12.35
"ki bi lahko bila dokaz, da žena resnično ničesar ni vedela o dogajanju v kleti svoje hiše." Razglednica tega ne dokazuje, dokazuje samo od kje in kam, ter komu naj bi bila poslana, ter če so prstni odtisi na njej tudi kdo jo je poslal. Tisti humanoid, ki si upa sprejeti to razglednico, če je na sliki seveda prava, kar ne spremeni ničesar, kot dokaz, da žena resnično ničesar ni vedela o dogajanju v kleti svoje hiše, je popoln bedak. Med tem kaj ta ženska ve ali ne ve in razglednico, ni nobene logične in drugačne povezave. Mislim neumno, da bolj skoraj ne more biti. Vedno bolj ugotavljam, da je izobrazba, v katerikoli smeri (poklicu)(če izvzamemo redke naravoslovne izjeme) samo fasada, ki ne spremeni ničesar. Kaj sploh učijo v šolah? Kar pa se datuma tiče, je malo verjetno, da bi razlegnica na pošti čakala teden dni na štempljanje, pa četudi, to spet ničesar ne spremeni. Razlegnica na sliki pa tudi ni nujno prava. Nekateri, da bi se izgnili vpletenosti in odgovornosti, ali soodgovornoti, servirajo vse sorte dokazov, tudi tako trapaste, ne bi sploh pomislili, da jih lahko preprosta logika, ki jo lahko razume osnovnošolček, izloči. Vsi pač nismo tako neumni, da bi padali na take štose. Potem pa se nikar čudimo vprašljivi poštenosti sodišča. Ljudje sploh ne znajo več prav razmišljat.
DRINKER
17. 05. 2008 12.21
mate prov dost v pi... tale 24 ur!!!!ampak smo že navajeni
jancy23
17. 05. 2008 11.25
ma kaj ni vedla,ali je bila slepa ko je nosil vse v klet,kako pa jim je hrano dajal,pa vse ostalo,po kaj pa je šla ona v italijo vsako leto?v 24 letih bio si lahko celo italijo 10x pregledala
mickeycek
17. 05. 2008 10.58
"Datum pošiljanja je 21. marec, dva dni potem ko je bila Kerstin v kritičnem stanju sprejeta v bolnišnico." hmm? vsak ki malo bolj pogleda vidi da je datum 1.4. 08 !!!!!!!!!!
mucaMarty
17. 05. 2008 09.59
ČE NIMATE NOBENEGA DRUGEGA DOKAZA KOD TO KARTO IZ iTALIJE, DA MAMA NI NIČESAR VEDELA POTEM UKINITE TA FORUM IN NEHAJTE NATEGOVATI POŠTENE LJUDI. TO KAR VI DOKAZUJETE SO NAVADNE KOZLARIJE. SAMO IDIJOTI LAHKO PIŠEJO TAKE TRAPARIJE. STARA JE VEDELA PA VI TO PRIZNALI ALI PA NE. TUDI ONA JE NAVADNA NAGRAVŽNA POŠAST. OBA BI MORALI DATI MENI V ENO KLET PA BI DOBILA PLAČILO ZA VEDNO ZATO KAR STA NAREDILA OTROKOM. NIHČE SE PA NE VPRAŠA KAJ BO SEDAJ Z OTROCI, GLEDE SORODNE VEZE S TEM PRASCEM. POZNAM NAMREČ DRUŽINO, KO STA POROČENA BRATRANEC IN SESTRIČNA PA VSI OTROCI GRKAJO ( 5 ). Prosim Vas da pišete vesti, ki so razumne ne pa da tem ubogim otrokom še prilivate olje na njihovo trplenje. Sramota Vašega medija je da taka grozodejstva spravljate v denar, tisti ki take stvari počenja ga je potrebno izolirati, ga mučiti toliko časa kolikor časa ga je medicina zmožna držati pri življenju, ko bo pa tik pred smrtjo naj ga dajo podganam, da živega požrejho.
cristal
17. 05. 2008 06.18
Uh, to pa je alibi, ni kaj! Jaz nikakor ne verjamem, da mati res prav ničesar ni vedela. Ta zadeva je tako čudna, da je skoraj nemogoče, da bi samo eden vedel zanjo. Ko ji je pripeljal domov tri vnuke, ki jih je bojda hčerka zapustila...ne vem, jaz bi se sigurno vpiknila v to in iskala dlako v jajcu, sploh če hčere nebi videla toliko in toliko let. Pa ta klet....nemogoče, da se nikoli ni vprašala zakaj je ne pusti noter. Meni bi že po par mesecih postalo zlo sumljivo, kaj da nebi bilo čez nekaj let. Hčerka skrivnostno izgine...skrivnostno se prikažejo vnuki, klet...pa še mož za katerega je itak vedela, da je spolni iztirjenec.Težko verjamem, da prav nič ni vedela ali sumila. Bomo videli, mogoče pa se bo le zlomila in kaj povedala.
dylan_dog
17. 05. 2008 04.08
No, pa naj še dodam..., Rosemarie-eno sprenevedanje je seveda zgolj flaskula za množice. Zdaj na bi pa neka nakana, v obliki razglednice nakazovala, da se ji ni nič svitalo..., heh! Poceni finta! To je bilo vse načrtovano, izmenjuje sta hodila na počitnice, ona na Lago MAggiore, on pa na fantke na Tajsko.
Scaramouche
17. 05. 2008 01.35
Ammm.. Datum pošiljanja je bil 21. marec??? Če pa se na posnetku JASNO vidi da je datum 1.4! Kdo laže?!
hanescu.cosmin@personal.ro
17. 05. 2008 01.15
tale Fritzl ma očitno poleg talenta za manipuliranje tudi talent za porode - in glej ga zlomka kar 7-krat
ulka19
16. 05. 2008 23.08
bolano - pa kje imate slovnico?