Črna kronika

Global: Gorazdov oče napovedal ključno pričo

Ljubljana, 13. 11. 2008 14.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V primeru Global so vnovič zaslišali pet anonimnih prič dogodka, ki so znova povedale, da je Čamerniku zadnji udarec zadal Suljanović. Gorazdov oče bo sodnici predlagal ključno pričo.

Priče, ki so bile zaslišane preko videokonference, so povedale, da so videle, kako sta za pokojnim Gorazdom Čamernikom in njegovo družbo proti stavbi Mladinske knjige prišla sprva obtoženi David Bukovac, kmalu za njim pa Sead Suljanović. Bukovac je pokojnega prijel za ramo, ga obrnil ter ga z roko prvi udaril v glavo. Za tem ga je udaril še soobtoženi Suljanović. Nato sta ga oba obtožena izmenjaje pretepala. Kot so nekatere priče poudarile, se Čamernik ni branil.

Suljanović naj bi delal v Globalu na črno.
Suljanović naj bi delal v Globalu na črno. FOTO: POP TV

Čez nekaj trenutkov sta obtožena odšla, vendar se je Suljanović, po izpovedi nekaterih prič, vrnil ter Čamerniku zadal zadnji udarec, da je padel na tla. Suljanović je te navedbe pred sodnim senatom zanikal. Ob tem je dodal, da ne drži, da bi ga za Bukovacem tudi on pretepal.

Ena priča je poudarila, da je oba obtožena že poznala iz diskoteke Global, pri čemer naj bi Bukovac delal kot varnostnik v uniformi na vhodu v dvigalo, Suljanović pa brez uniforme v lokalu, kjer je včasih razgrajače pospremil do izhoda. Oba sta po izpovedi priče nosila radijsko zvezo. Obtoženi Suljanović je sicer na zaslišanju izpovedal, da je kot varnostnik delal v Globalu brez pogodbe.

Bukovac je Gorazdu zadal prvi udarec.
Bukovac je Gorazdu zadal prvi udarec. FOTO: POP TV

Zagovornik obtoženega Bukovaca Dušan Csipo je po obravnavi povedal, da njegov klient priznava, da se je s pokojnim prerival ter mu zadal prvi udarec. Ob današnjih izpovedih prič o pretepanju pokojnega, tako s strani Bukovaca kot Suljanovića, pa se je zagovornik skliceval na izvedensko mnenje medicinske stroke. Kot je poudaril Csipo, je izvedenec povedal, kakšni so bili udarci in tako se njegovo mnenje sklada z izpovedjo Bukovaca.

Ključna priča

Naslednje sojenje bo 27. novembra, ko bodo zaslišali še ostale anonimne priče.

Oče pokojnega Danilo Čamernik je povedal, da sta za smrt sina kriva oba enako. Eden je začel, za tem pa sta si izmenjavala udarce, ki so bili po njegovem mnenju usodni. Ob tem je dodal, da gre po njegovem mnenju za naklepni umor, saj se pokojni ni mogel braniti. "Zato morata odgovarjati z najstrožjo kaznijo, saj ni opravičila," je dejal.

Čamernik je tudi napovedal, da bodo v toku sojenja sodnici predlagali eno ključno pričo, ki do sedaj ni bila omenjena. Ta priča je bila po njegovih besedah tisto noč na kraju dogodka. Kot je še povedal, so se stvari začele odvijati v lokalu Bachus, od koder je Gorazd z družbo odšel proti Globalu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cefur-i
09. 01. 2009 00.16
ma ja ce**rji gor ali dol...kamenik je menda tudi ce**r heheheee grozno..
darvil
16. 11. 2008 18.40
+1
keramicar2 nisi ti nič kaj slabši od njih,tako da strah je odveč
Ljubljan?an1000
15. 11. 2008 20.47
-1
Pi....a ste nekateri .... no bom komentiru, jugoviči dol jugoviči gor!!!dejte se mal zamislit. kako ste lahko tolko nastrojeni. če ne bi blo jugovičev kdo bi gradil ceste,hiše...sami?ja si mislim. mi smo vsi balkanci!če hočeš ali ne smo!
Kapitan kljuka
15. 11. 2008 18.21
+1
Pa naj prirejajo žurke brez goril, pa da vidimo kok bo pol mrtvih med to podivjano, pijano in zadrogirano mladino.
keramicar2
15. 11. 2008 09.11
spucat jugoviče naš klump .
vaskasitula
14. 11. 2008 14.53
mg42 a res al kaj za velik priimerov vem ampak sam zato ker si zapomnim ker je tko nizka kazen ampak ta je pa res prehuda 2 leti fak ej sj zega se drgač spomnem ja mislm res se vprašaš kaki so te naši sodniki in tožilci kdo sploh so a so prek vez dobil službo prej pa delal kje v hlevu al na gmajni ampak res je žalostno da več dobijo za tatvije pa gospodarski kriminal kokr za umor
vaskasitula
14. 11. 2008 14.44
mg42 a res al kaj za velik priimerov vem ampak sam zato ker si zapomnim ker je tko nizka kazen ampak ta je pa res prehuda 2 leti fak ej sj zega se drgač spomnem ja mislm res se vprašaš kaki so te naši sodniki in tožilci kdo sploh so a so prek vez dobil službo prej pa delal kje v hlevu al na gmajni ampak res je žalostno da več dobijo za tatvije pa gospodarski kriminal kokr za umor
tomi.passion@gmail.com
14. 11. 2008 14.40
-1
Še dobro, da imao sedaj levico na oblasti, ki je skozi 90-a leta načrtno novačilo južnjaško rajo, ki se je zažrla v vse pore življenja, predvsem v obliki izsiljevalcev, kvazi redarjev, kriminalcev. Zdaj se jim ponovno pišejo lepi časi.
mg42
14. 11. 2008 14.22
vaskasitula-leta1998 sta se v ribčah spopadla dva moto kluba , enega so ustrelili in morile je dobil dve leti zapora ke rje bil star 17 let . eno leto v mladinskem in eno leto na dobu. 2 leti zapora za umor očeta dveh otrok!!??? Pa naj še kdo reče da ni slovenija ob tako nizkih kaznih raj za kriminalce.
vaskasitula
14. 11. 2008 12.50
kar pa seveda ni 5 let ker res nerazumem kako lahko pr nas v sloveniji dobiš za umor 5 let če se spomnete primera na rožniku ko je nekdo zabodel vrstnika (ta je umrl) in dobil 5 let kao bil je mal pijan ko je mati zabodla hčer(ta je umrla) z nožem v srce kao po nesreči je le ta dobila 2 leti ko je nekdo ustrelil svoje dekle (ta je umrla) po nesreči seveda je dobil 6 let ponesreči je imel pištolo v roki, nabito in usmerjeno v njo mislm če to res ni nesreča kva so te sodniki sami šalabajzerji
vaskasitula
14. 11. 2008 12.44
ma ta država itak ni normalna sam komplicera neki pa mencajo mislm sramota totalna majo video posnetke kako se pokličeta po radio zvezi, kako gresta skupi do gorazda, več kot 10 prič pove to isto zgodbo med njimi so tud zaposleni v globalu, pa še kr preverjajo pa zaslišujejo.. šla sta za njim z namenom da ga mal pretepeta kar je šlo mal čez rob naj zdej za to še odgovarjata pa seveda s primerno kaznijo!!!
godhead
14. 11. 2008 12.39
kr groza me je, kaj vse se dogaja pri nas, potem pa jo še taki odnesejo z malimi kaznimi ali celo brez. katastrofa. na srečo ne hodim v take klube. kjer redarijo konfliktni bosanci s sumljivimi posli.
vaskasitula
14. 11. 2008 12.37
ma sj čudežno bo že če bosta dobila več k 5 let govorim sam zato tko je pred kratkim nekdo zabodel kolega ki so ga kasneje dobili in je dobil 10 mesecev..mogoče kdo nebo verjel nekdo bo reku da je že kej blo..lej iz čistga mira kao kaj me gledaš 10 mescev s to slovenijo pa njenim pravosodjem je itak neki narobe
Neja Šmid
14. 11. 2008 11.33
Oprostite, ampak v svobodni državi stvari morajo potekat tako, da ti dokažejo krivdo. Ne pravim, da nista kriva, niti ne pravim, da naj ju izpustijo, ampak pravim, da je pri nas vseh zdrah kriv slab sodni sistem. Tožilci očitno niso najbolj sposobni (a je za to krivo izobraževanje - dvomim, ker obrambna stran nima takih težav -, plačni sistem - ja, lahko da grejo sposobnejši za denarjem -, ali kaj drugega), sicer ne bi vsem večjim obtožencem, mafiji, kravatarjem ... uspelo dokazat dvom v krivdo. To, da ima vsak pravico do obrambe je pravilno, to da je stvar tvojega bogastva (beri: kakšnega odvetnika si lahko privoščiš), ali si kriv ali ne, oz. da tožilci očitno ne opravljajo svojega dela (a bomo kaj spremenili???), to je pa narobe. Ni vsak, ki ga obtožijo kriv! In ni prav, da obtožijo nekoga, ker hočejo postavit zgled. In vse to se dogaja, ker je sistem napačen, in ker tak očitno ustreza nekim elitam!
sarcom2
14. 11. 2008 09.34
vsakemu 40 let delavnega zapora!!!!!! unmu Praštalu pa 20 let za lažne izpovedi, zaposlovanje na črno, itd itd............. salut
izbruh@gmail.com
14. 11. 2008 09.19
Na Siciliji temu pravijo \"zaščita\", pri nas pa \"Varnostne službe\". Na Siciliji je to protizakonito, pri nas so pa lastniki takih služb \"ugledni poslovneži\", Člani Lions klubov, spremljevalci misic, ipd.
Marcoso
14. 11. 2008 08.50
dr.agan - Kaj pa govoriš!? Da se bosta verjetno izognila dosmrtni? Sigurno se bosta, saj je maksimum v sloveniji 33 let!!
Buena Vita
13. 11. 2008 22.53
sej imajo dnar, podplačaš tiste v kutah, in svoboda neizbežna
space22
13. 11. 2008 21.23
taki morilci so v sloveniji zaščiteni in bodo še naprej morili
Buena Vita
13. 11. 2008 21.09
menim da ne bosta kaznovana,sej tajkuni pijejo šampanjec poglejte zgodovino našh lumpov,kako so vsi odbnesli zdrave in cele pete,le žrtve so ostale krivci,kje je še to,v kateri državi&039;&039;&039;????????