Črna kronika

Global: 'Suljanović le gost lokala'

Ljubljana, 06. 11. 2008 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na sojenju v primeru Global so zaslišali nekdanjega direktorja Vip Varovanja Danijela Praštala, ki vztraja, da obtoženi Suljanović ni delal kot varnostnik. Suljanović pa trdi ravno nasprotno.

Suljanović vztraja, da je delal kot varnostnik v družbi Vip Varovanje.
Suljanović vztraja, da je delal kot varnostnik v družbi Vip Varovanje. FOTO: POP TV


Na današnji skoraj sedem ur dolgi obravnavi v primeru Global so zaslišali varnostnike VIP Varovanja, zaposlene v Globalu, ter direktorja družbe VIP Danijela Praštala. Vsi so izpovedali, da je bil Suljanović le gost lokala ter da ga osebno niso poznali. Sead Suljanović pa je vztrajal, da vse pozna, saj je kot varnostnik z njimi redno delal.

'Pokojnega je prvi udaril Bukovac'

Ponovno je pred sodni senat stopil obtoženi Suljanović, ki je zanikal besede soobtoženega Bukovca, da se nista poznala. Suljanović je namreč poudaril, da sta delala skupaj kot varnostnika, čeprav je Suljanović delal brez licence. Tisto noč pa je Suljanović prišel iz lokala ter za Bukovcem odšel proti poslopju Mladinske knjige za pokojnim Čamernikom in njegovo družbo. Ob tem je obtoženi dodal, da je pokojnega Bukovac prvi udaril in to s pestjo v predel pod brado.

Obravnava v primeru Global se bo nadaljevala 13. novembra, ko bodo zaslišali anonimne priče dogodka. Z zaslišanjem Praštala pa bodo nadaljevali 4. decembra.

Za tem so na sodišču predvajali posnetek videokamere, ki se je nahajala nad glavnim vhodom v Global. Iz njega je bilo razvidno, da se je Suljanovič tisto noč skupaj z Bukovcem in prodajalko kart Svetlano Vukič večkrat nahajal pred dvigalom in opravljal delo varnostnika, kot je pospravljanje ograje. Ob 3.17 je prišel pokojni Čamernik in se začel prepirati z obtoženim Bukovcem. S posnetka je razvidno, da ga je Bukovac med prepiranjem odrinil.

Na posnetku je tudi opaziti, da je Bukovac držal roko na slušalki radijske zveze. Kmalu za tem pa je prišel dol z dvigalom Suljanović in en za drugim sta odšla za skupino, kar je razvidno tudi s posnetka tamkajšnjega bankomata. Suljanović je ob tem povedal, da sta se s pokojnim ruvala za obleko, in ker se je ustrašil toliko višjega Čamernika, ki ga je vlekel proti sebi, ga je za tem udaril. Ob tem pa je obtoženi zanikal, da ga je večkrat udaril, kot so izpovedale nekatere priče.

Starša pokojnega Danilo in Slava Čamernik sta med zaslišanjem povedala, da je bil Gorazd miroljuben in ni nikoli izzival. Po mnenju očeta je šlo za naklepen umor, saj sta obtožena vedla, kam udariti.

Starša pokojnega Gorazda Čamernika trdita, da je bil njun sin miroljuben in ni nikoli izzival.
Starša pokojnega Gorazda Čamernika trdita, da je bil njun sin miroljuben in ni nikoli izzival. FOTO: POP TV

Zaslišali zaposlene v Globalu

Pred sodni senat so danes stopili tudi zaposleni v Globalu, prodajalka kart Svetlana Vukič, menedžer Željko Zvizdalo ter pomočnica direktorja Mirjana Ilič. Zaslišali pa so tudi varnostnike VIP varovanja, ki so v tistem času delali v Globalu: Gorana Markoviča, Željka Rakita in Janeza Bregarja. Vsi zaslišani so trdili, da je bil Suljanović le gost v lokalu ter da ni opravljal dela varnostnika in zato tudi ni imel radijske zveze. Poleg tega pa so izpovedali, da ga niso osebno poznali. Suljanović pa je trdil, da je vsakega poznal in pri tem vztrajal, da je v Globalu delal kot varnostnik brez pogodbe.

Praštalo: Suljanović ni bil varnostnik

Kot zadnji je bil zaslišan nekdanji direktor družbe VIP Varovanje Danijel Praštalo. Tudi on je poudaril, da Suljanović ni bil varnostnik pri družbi VIP ter da se z njim ni nikoli družil, saj ga je poznal le kot znanca. Ob tem je še povedal, da ni vedel, kam je po nesreči izginil Suljanović.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macola12
28. 11. 2008 21.41
+2
Tle vsi pišejo kok je bil ta Čamernik priden fantek pa bogi in oh in sploh da je dobil brez razloga zakaj potem VI , DRAGI NOVINARJI, NE POKAZETE POSNETKOV IZ GLOBALOVE KAMERE IZ KATERIH JE JASNO VIDETI DA JE ČAMERNIK PLJUNIL VARNOSTIKA V OBRAZ? TEGA NI NITI NIKJER NAPISANO NITI OMENJENO, PRIKAZUJETE SAMO KAKO \"BRUTALNI\" SO VIPOVI VARNOSTNIKI.
Tonček Balonček
08. 11. 2008 17.17
Bravo Mate, dobre sodelavce imaš!
Tony Yeyo
08. 11. 2008 15.12
Suljanovič= čisti slovenc hahahahahah!
NiVec
07. 11. 2008 12.50
Naj prvo raziščejo, zakaj je bil tako dolg časovni razmak, preden so ga začeli sploh iskati. Kdo je potegnil vezo?
in-bolek
07. 11. 2008 12.21
To je treba vse z bencinom polit in zažgat, ostanke pa v Savo zmetat, da jih dol nazaj odnese od tam kjer so prišli.
Soto makikomi
15. 12. 2022 12.49
Malo plačaj test za DNK pa boš mogoče presenečen od kod izviraš mogoče boš pa tudi spadal v to skupino tak ko pravis Sava bencin zažiganje ipd ....
sarcom2
07. 11. 2008 12.11
a pa ni ta Praštalo enkrat trdu tudi da tega Suljanoviča ne pozna, pa da mu ni pomagal pobegnit pa take stvari, ki sose izkazale za neresnične in dokazi pričajo o tem da LAŽE???????? me prav zanima, če ti papki ki vsakdan lažejo javno in na sodišču ( pa se pol iskaže da so lagali) res dobijo kazn tut za laganje in krivo pričanje?????
Tonček Balonček
07. 11. 2008 12.05
Preverijo anj, če ej palčeval vstopnino, pa bo!
Ljubljan?an1000
07. 11. 2008 10.44
vladar in ostali...če ste tako prepričani,pojdite na policijsko ali pa do tožilke in se javite za priče!!kaj samo tukaj na forumu pametujete,pojdite na sodišče!!!!!!!!!in tam pričajte da se že konča ta ceremonija!!
HALAcR7
07. 11. 2008 10.21
sead me je skos puščal čez vrsto in je delal sigutno 3 leta za vip,nevem zakaj nepogledajo kamere za nazaj.in me prov zanima kakšen izgovor ma bukovac ko so kamere pokazale svoje.
donpatriot
07. 11. 2008 09.07
jao, lažejo, da glava peče...upam, da jim bodo potem sodli še za krivo pričanje! sam kaj ko je to slovenija in se ne bo nč zgodilo...
brez_faksa
07. 11. 2008 09.06
Kje si lahko gost brez plačaje vstopnine. Naj to pojasni blagajničarka, ali pa naj gre na Ig za pol reta razmišljat, zakaj se na sodišču ne laže. Praštalo, v bistvu je soodgovoren umora in bi lahko fasal kakšnih 20 let, pa Zvizdalo, pa Ilič, varnostniki pa na Dob razmišljat o laganju. In jasno, ko pridejo ven ni licence, lahko gredo kante premetavat (plača sploh ni slaba, delaš isto v nočnem času le da ne pozno ampak zgodaj).
Neikius
07. 11. 2008 08.05
Lažejo pod prisego? Vse v zapor!
direktna
07. 11. 2008 07.12
Jz poznam oz. sem ga videvala Suljanoviča spomnim se ga še iz FunFactorija potem v Tramontani ter v Globalu. Kakšne buče da ni delal za vip!!!! Sej moj bivši je tud delal na črno pri njih. Tko da nevem zakaj laže tale Praštalo.
omega6
06. 11. 2008 22.07
Kdo ščiti Praštala? Suljanović edini govori resnico.
AG_
06. 11. 2008 20.50
ajoj rez streljas gluposti pajtlerblanka ni meu on bombe pod autom pac pa zdejsni lastnik vip varovanja...
Buena Vita
06. 11. 2008 19.38
sej je imel pod avtom bombo,kaj ni to dovolj,cela obala je bila na nogah,zaradi strahu,seve
darvil
06. 11. 2008 19.03
6ribica6 posebej če si ščuka...si
darvil
06. 11. 2008 19.01
sicer pa ste sami doktorji prava in drugi željni zbadanja kot ta deadea,obama,fuksa,izo-top ali pa konj.,kateri se vztrajno trudite razglasit morilca za nedolžnega . nič vredni ste, pustite pravosodju naj presodi ja!
6ribica6
06. 11. 2008 18.58
korotan1 sam obljubljaš k komunala....
tony_abcde@yahoo.com
06. 11. 2008 18.56
hmmm le zakaj bi se Suljanovič vrnil in obrazložil navezo z Praštalom... ta pa pravi, da ni opravljal delo \"varnostnika\" in da je bil samo gost. Na posnetku pa pospravlja ograjo... take goste res ne vem kje se dobi :)))