Črna kronika

34-letnik skušal oropati koprsko zlatarno: grozil z imitacijo pištole, nato pobegnil

Koper, 15. 01. 2020 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K. / STA / Ti.Š.
Komentarji
5

Koprski policisti poročajo o neuspelem poskusu ropa zlatarne v starem mestnem jedru Kopra. 34-letni moški - sicer stari znanec policije - je grozil osebi v prodajalni, nato pa zapustil prostor in pobegnil. Policija ga je kmalu izsledila.

Včeraj okoli 16.30 je moški poskušal oropati zlatarno v centru Kopra, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Zagrozil je osebi v prodajalni, nato pa je prostor zapustil in pobegnil. Glede na podan opis in informacije občanov so moškega policisti izsledili ob 17. uri, nedaleč od kraja storitve kaznivega dejanja. Osumljencu so odvzeli prostost.

Za poskus ropa koprske zlatarne so prijeli 34-letnega domačina.
Za poskus ropa koprske zlatarne so prijeli 34-letnega domačina. FOTO: Miro Majcen

Danes dopoldne so sicer še vedno potekale preiskovalne aktivnosti v povezavi s poskusom ropa. Policija je podrobnosti preiskave pojasnila na novinarski konferenci ob 13. uri.

Varnostna služba je v torek popoldne obvestila policijo, da so v poslovalnici Zlatarne Celje v starem mestnem jedru Kopra sprožili stikalo za paniko, je v današnji izjavi za medije pojasnil komandir policijske postaje Koper Loris Čendak.

Za torkov poskus ropa zlatarne v starem mestnem jedru Kopra so pridržali 34-letnega Koprčana, ki je sicer stari znanec policije. Moški, ki je imel ob prijetju pri sebi imitacijo pištole, je trenutno v 48-urnem policijskem pridržanju, grozi pa mu kazen od enega do desetih let zapora.

V treh minutah je na kraj prišla prva policijska patrulja in zbrala prva obvestila občanov, na njihovi podlagi in na podlagi podrobnega opisa storilca pa je policija postavila zasedo oziroma blokado območja. Po približno 15 minutah so storilca izsledili v bližnjem lokalu.

Kot je navedel Čendak, gre za 34-letnega Koprčana, ki je ob prijetju imel pri sebi imitacijo pištole. Oseba je v 48-urnem pridržanju, preiskava pa se še nadaljuje. Sicer gre za starega znanca policije, saj so ga v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja, nasilja v družini ter kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete.

Ne glede na to, da je moški pri poskusu ropa uporabil imitacijo orožja, policija dogodek obravnava kot kaznivo dejanje ropa oziroma poskusa ropa, za katerega je predvidena kazen od enega do desetih let zapora.

Čendak se je ob tej priložnosti zahvalil tudi očividcem, ki so policiji dali natančen opis storilca, na podlagi katerega so ga kasneje tudi izsledili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amasakul
15. 01. 2020 12.42
-7
Moški visok 175 cm - 75kg oblečen v trenierko plave boje z belimi črticami ob strani - adihas in oranžno jakno spidi - gonzales. Na bolhi ga najdete ima oglas, da straši ljudi.
fairplayy
15. 01. 2020 12.30
+4
posledica potrošniško in tekmovalno naravnane vzgoje
Uporabnik458403
15. 01. 2020 11.46
+20
Taksne poskuse in ne samo poskuse se nasi vplivnezi in uradniki gredo vsaki dan pa se ne izsledi nikogar............. A imamo pilicijo, da preganja samo kurje tatove, vplivneze pa sciti
metallica-one
15. 01. 2020 12.42
+5
Izsledilo se jih je samo se jih ni obsodilo. Za to pa je kriv kaksen drug naslov
DirtySanchez
15. 01. 2020 11.37
+16
Narkomanček 100%