1°C

NPU izvaja hišne preiskave zaradi domnevnega oškodovanja podjetja

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.S. /
KOMENTARJI
73
37 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada na območju Novega mesta in Kranja izvaja hišne preiskave na več lokacijah. Preiskave potekajo zaradi suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. S kaznivim dejanjem naj bi nastalo več kot 530.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Na območju policijskih uprav Novo mesto in Kranj preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada danes izvajajo večje število operativnih aktivnosti, med drugim pet preiskav stanovanjskih in poslovnih prostorov. Pri izvajanju hišnih preiskav in ostalih aktivnosti sodeluje skupno 37 preiskovalcev NPU. 

Neuradno naj bi preiskovalci obiskali komunalno in gradbeno podjetje Kostak iz Krškega. Na podjetje smo naslovili vprašanja, odgovore še čakamo. Po nekaterih informacijah naj bi preiskovalci obiskali tudi tamkajšnjo občino, a so nam tam zatrdili, da hišnih preiskav na njihovem sedežu ni bilo. 

Hišne preiskave potekajo na podlagi odredbe pristojnega sodišča, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Oškodovana je gospodarska družba z območja PU Novo mesto. 

NPU - 11

Predkazenski postopek vodijo zoper dve fizični osebi, preiskovalna dejanja pa se nanašajo na dve fizični in dve pravni osebi. Protipravna premoženjska korist, ki je nastala, znaša več kot 530.000 evrov. 

Aretiran ni bil nihče, prav tako pridržanja niso predvidena, so sporočili z Generalne policijske uprave. Predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo. 

Za navedeno kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let. 

Koronavirus pasica november